Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Η Κομισιόν "φρονεί" ότι τηρούνται οι νόμοι

Με προσεγμένες διατυπώσεις και κρατώντας αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προφορική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδη,σχετικά με το Πάρκο Ελευθερίας. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα προβεί στους αναγκαίους ελέγχους σε προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου κατασκευής βοηθητικών χώρων του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, για να διαπιστώσει εάν υπάρχει παραβίαση στο σχέδιο "που υποβλήθηκε για συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος Αττικής, το οποίο προβλέπει την κατασκευή γκαράζ στο χώρο του Πάρκου Ελευθερίας, 750 μέτρων και όχι 2.000 - 2.500".

Ο Β. Εφραιμίδης στην ερώτησή του μετέφερε τις καταγγελίες μαζικών φορέων και πολιτών που αντιτίθενται στην καταστροφή του πρασίνου και του ιστορικού χώρου του Πάρκου, καθώς και στην κατασκευή κτισμάτων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον την περιοχής. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιστοποιήσει αν θα προβεί στη χρηματοδότηση και του Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής, στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ήδη εγκριθεί για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και από το οποίο θα απορροφηθεί το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου.

Η Επιτροπή απατώντας, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές "προέβησαν στην τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος όσον αφορά το εν λόγω σχέδιο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις του Συμβουλίου Επικρατείας" και γι' αυτό "φρονεί (σ.σ.: δεν είναι σίγουρη δηλαδή) ότι η υλοποίηση του σχεδίου τηρεί τη σχετική νομοθεσία". Παραβλέπει ωστόσο ότι στο εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα δε γίνεται απολύτως καμιά αναφορά για την ύπαρξη και την κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου, όπως επίσης και για τη συμβολή του Κέντρου αυτού στην ανάπτυξη του τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ