Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομική ανακούφιση θέλουν οι αστυνομικοί

Με την εξόφληση του Μάρτη θα καταβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο αστυνομικό προσωπικό το επίδομα ετοιμότητας, που χορηγείται από πέρσι σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το επίδομα θα καταβληθεί αναδρομικά από την 1η του Γενάρη, όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τη μεγάλη πλειοψηφία του κατώτερου προσωπικού. Οι αστυφύλακες και οι αρχιφύλακες θα πάρουν περίπου δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες δραχμές ο καθένας το μήνα, ενώ η αύξηση είναι αρκετά μεγαλύτερη στους υψηλόβαθμους (35.000 για τον ταξίαρχο).

Οι αστυνομικοί περιμένουν να τηρήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της και να τους εντάξει στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό επεξεργασία στο οικονομικό επιτελείο του Αλ. Παπαδόπουλου. Πάντως, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν έχει κληθεί να υποβάλει προτάσεις, αν και θα 'πρεπε.

Τέλος, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν για άλλη μια φορά να γίνεται διάκριση σε ό,τι αφορά στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης. Με το άρθρο 20 του νόμου 2386/96 (ΦΕΚ 43) προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος των 18.000 δραχμών σε μια σειρά δημόσιους υπάλληλους, αλλά η Αστυνομία εξαιρείται με το αιτιολογικό ότι το προσωπικό της δεν εντάσσεται στην κατηγορία των πολιτικών υπαλλήλων.

  • Την ανάγκη χρηματοδότησης των προγραμμάτων θωράκισης των ελληνικών συνόρων, για την αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών, έθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονας κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το αίτημα αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό μέχρι σήμερα και η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να συνδυαστεί το θέμα με τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Ο Κ. Γείτονας επισήμανε στους "εταίρους" ότι τυχόν παραβίαση των εξωτερικών συνόρων μιας χώρας από αθρόα και ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων "συνιστά αιτία παρεμπόδισης εφαρμογής των σχετικών διατάξεων της συμφωνίας Σένγκεν" για τη διέλευση των εξωτερικών συνόρων. Με άλλα λόγια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απείλησε με "πάγωμα" της συμφωνίας Σένγκεν, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν αναλάβουν μερίδιο του κόστους της θωράκισης των συνόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ