Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Δικαίωμα η ισοτιμία και όχι η διαφορά

Εκδήλωση για την "Ειδική Εκπαίδευση" διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου"

Με θέμα την "Ειδική Εκπαίδευση", πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα, εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου".Εισηγητές ήταν ο Α. Χαρούπιος,διδάκτωρ Νέων Τεχνολογιών Ειδικής Εκπαίδευσης, η Μ. - Μ. Φλωράτου,δασκάλα Ειδικής Αγωγής και ο Θ. Τσιριγώτης,καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης και πρόεδρος Γ ΕΛΜΕ Αθηνών.

Ο Τ. Τόκας,πρόεδρος του Συλλόγου, τόνισε ότι στον Δήμο Περιστερίου υπάρχουν 500 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από αυτά μόνο 30 φοιτούν στο Ειδικό σχολείο και ελάχιστα σε ειδικές τάξεις των γενικών σχολείων, ενώ κανένα δεν προχωρεί στο γυμνάσιο.

Αναφερόμενος στην αναγνώριση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αλλά και στον τρόπο υποστήριξής τους, ο Α. Χαρούπιος υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καταλαβαίνουν τη διαφορετικότητά τους και να τα βοηθούν να την ξεπεράσουν. Ξεχνιέται, είπε, ότι κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθουν εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Η Μ. Φλωράτου τόνισε ότι στους μαθητές που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, προσφέρονται μαθησιακές εμπειρίες προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες, ενώ σημείωσε ότι η ειδική αγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει όσο βρίσκεται στην απομόνωση.

Ο Θ. Τσιριγώτης τόνισε ότι όσο υπάρχει το στοιχείο της απόρριψης αυτών των παιδιών, τόσο θα υπάρχουν τα προβλήματα στη μάθηση, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να διαχωρίζεται η ειδική εκπαίδευση από τη γενική εκπαίδευση γιατί η ειδική εκπαίδευση αποτελεί τμήμα της γενικής και όχι ξεχωριστό κομμάτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ