Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΗΠΑ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
τα κυβερνητικά αδιέξοδα

ΚΚΕ: "Μπορεί να κερδήθηκε χρόνος όσον αφορά τη σύνδεση με την Τουρκία, όμως δε δικαιολογείται καμία αισιοδοξία για τη λύση των προβλημάτων"

Ακόμα πιο καθαρά σκιαγραφείται το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγεί η λογική της κυβέρνησης να εναποθέτει την επίλυση των εκκρεμοτήτων στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής στις ...καλές υπηρεσίες των Βρυξελλών και των ΗΠΑ.

Το κλίμα αυτό επιτείνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η αναβολή του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, για τις οποίες οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης σχεδόν θριαμβολογούν. Ωστόσο, τόσο οι εξόφθαλμα υποκριτικές και δίγλωσσες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, όσο και η εσπευσμένη υιοθέτησή τους από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι οι εξελίξεις αυτές "είναι αποτέλεσμα συνεννόησης" ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ και των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Τα κυβερνητικά αδιέξοδα προκύπτουν από το σύνολο των χειρισμών των αρμοδίων οι οποίοι περιορίζονται απλά στην προβολή του "βέτο" και δεν εντάσσουν την όποια πολιτική τους στη γενικότερη αντίσταση στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων στην περιοχή. Με την αναβολή του χτεσινού Συμβούλιου Σύνδεσης, μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κέρδισε χρόνο μέχρι την επόμενη σύγκλησή του, πάντως η άρνηση των "ισχυρών" της ΕΕ να υιοθετήσουν τελικά τις γενικού χαρακτήρα τρεις αρχές που θα πρέπει να διέπουν τις διεθνείς σχέσεις των χωρών, προδιαγράφει την πορεία που θα ακολουθήσει το όλο θέμα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ