Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μη μέτρα!

Μήνες τώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, με μεγάλα συλλαλητήρια, διεκδικούν λύσεις για τα οξυμένα προβλήματά τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση, από στην ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, να στηρίξει το δραματικά μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και, ιδιαίτερα, των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας, που αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα επιβίωσης. Για να ανακοινώσει η κυβέρνηση, επιτέλους, μέτρα στήριξης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, που συρρικνώνεται επικίνδυνα με την υλοποίηση της νέας ΚΑΠ και της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ.

Τα μοναδικά σε όγκο και δυναμισμό "συλλαλητήρια οργής" υποχρέωσαν την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να αναγνωρίσει ότι, πράγματι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο Στ. Τζουμάκας, μάλιστα, για να εκτονώσει την αγανάκτηση των αγροτών, υποσχέθηκε αρχικά ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε μέτρα στη συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Κι όταν ο Κ. Σημίτης δήλωσε πως "δεν είναι ο μάγος με τα δώρα", παρέπεμψε στην Κυβερνητική Επιτροπή, που θα ανακοίνωνε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ομως, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό της εις βάρος των αγροτών, η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ανακοίνωσε χτες ότι απλά συζήτησε για τα αγροτικά προβλήματα... και, αντί μέτρων, υπόσχεται πως μετά το Αγιον Πάσχα... θα ξανασυνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή! Ο καιρός να περνά, δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ