Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2η πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή

Μετά την τελευταία μαζική και αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών των Νυχτερινών Σχολείων, το Συντονιστικό της Αθήνας καλεί σε 2η πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τους εκπροσώπους των 15μελών συμβουλίων για συνέχιση και καλύτερο συντονισμό του αγώνα "ενάντια σε μια πολιτική λιτότητας που θέλει τους λίγους μορφωμένους, σε μια πολιτική που απαιτεί τη συρρίκνωση της Νυχτερινής Εκπαίδευσης".

Παράλληλα, οι μαθητές των Νυχτερινών Σχολείων της Αθήνας ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού, μαζί με τα Συνδικάτα και τους καθηγητές, στις 2 του Απρίλη με κλείσιμο σχολείων και κεντρικών δρόμων και στις 3 του Απρίλη με κλείσιμο των σχολείων, συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 8 το απόγευμα και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές των Νυχτερινών Σχολείων της Αθήνας διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, απαιτούν την αναβάθμιση και διεύρυνση της Νυχτερινής Εκπαίδευσης. Μέσα από τον αγώνα τους διεκδικούν αναβολή στη στράτευση, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, κατάργηση της 4ης χρονιάς, αναλογική αύξηση του ποσοστού εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και ίδρυση νέων Νυχτερινών Σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ