Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δυναμική αντίδραση

Κλείνουν σήμερα την πλατεία Κένεντι αντιδρώντας στην κατασκευή υπερλεωφόρου, που θα χωρίσει στα δύο την πόλη

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της πλατείας Κένεντι απαντούν σήμερα οι Χαλανδριώτες στην κατασκευή της λεωφόρου Πεντέλης, που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια της "αναδιάρθρωσης" του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα "Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην καταστροφή του Χαλανδρίου", οι κάτοικοι της πόλης θα καταλάβουν για δύο ώρες, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα,την πλατεία Κένεντι διαδηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην υπερλεωφόρο.

Με την πεποίθηση ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης τους και συνολικά της πρωτεύουσας, αντιμετωπίζεται μόνο με μια σοβαρή και μακροχρόνια πολιτική ανάπτυξης των μέσων μαζικής μεταφοράς, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και ο Δήμος Χαλανδρίου που διοργανώνουν τη σημερινή συγκέντρωση - κατάληψη,διαδηλώνουν ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο των οδικών έργων που προβάλλονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως έργο επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη λεωφόρο Πεντέλης, μήκους 3 χιλιομέτρων, σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο "τεράστιος αυτός δρόμος θα διασπάσει περιοχές κατοικίας, θα απομονώσει τμήματα του Δήμου Χαλανδρίου, θα προκαλεί υψηλό θόρυβο και ατμοσφαιρική ρύπανση". Για το θέμα, χτες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός,έδωσε συνέντευξη Τύπου ζητώντας την επανεξέταση του συνολικού σχεδιασμού του έργου, "όπου κυριαρχεί η λογική της δημιουργίας υποδομής για το αυτοκίνητο και μόνο", ενώ τόνισε ότι η κατασκευή της Λ. Πεντέλης, σε συνδυασμό με τη λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας, που επίσης διαπερνά το Χαλάνδρι και τον κόμβο της Μεταμόρφωσης που προβλέπεται, θα αλλοιώσουν τον προαστιακό χαρακτήρα του Χαλανδρίου. Η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Χαλάνδρι - Αγωνιστική Πορεία", Λούλα Καρατζά,τόνισε πως η αποσυμφόρηση της πρωτεύουσας δεν μπορεί να γίνει με έργα, όπως η κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα, το οποίο και θα εξυπηρετεί η Λ. Πεντέλης. Σημείωσε πως η κεντρική διοίκηση, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δε σέβεται τον πολίτη. Χαρακτηριστικά τόνισε:"Δε συμφωνούμε ότι οι παρεμβάσεις στο Χαλάνδρι γίνονται επειδή κάποιοι δεν έκαναν καλές μελέτες. Αντίθετα μελέτησαν πολύ καλά πώς θα καταστρέψουν το Χαλάνδρι. Η κατασκευή των έργων γενικά με αυτοχρηματοδότηση, συμπλήρωσε θέτοντας και μία ακόμα παράμετρο στο πρόβλημα, συνεπάγεται ότι ο ιδιώτης επεμβαίνει στα έργα, επιβάλλοντας και διόδια".

Το στίγμα της σημερινής συγκέντρωσης των Χαλανδριωτών, έδωσε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Βασίλης Τουρλεντές,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων. "Από τη στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ θα εξαρτηθεί μέχρι πότε θα μείνει κλειστή η πλατεία Κένεντι", είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ