Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να πάρει θέση η κυβέρνηση

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για τη βίαιη επίθεση ΔΑΠιτών εναντίον στελέχους της ΚΝΕ στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Με αφορμή τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο Σ. Πίσιος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, την περασμένη Παρασκευή από μέλη της ΔΑΠ στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και Αντ. Σκυλλάκος καλούν τον υπουργό Παιδείας να διευκρινίσει ποια είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στο παραπάνω συμβάν και αν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ανεμπόδιστη ανάπτυξη της πολιτικής δραστηριότητας των πολιτών μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

"Στο έδαφος της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και του πρωτόγονου και αγοραίου αντικομμουνισμού, που κάποια κέντρα προβάλλουν και καλλιεργούν συστηματικά, σημειώνονται περιστατικά, όπου κομμουνιστές δέχονται βίαιες επιθέσεις", υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές. "Ανάμεσα στα άλλα, σημειώνονται η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη παραμονές των Ευρωεκλογών του Ιούνη 1994, το "λαμπάδιασμα" με βόμβα μολότοφ στελέχους της ΚΝΕ στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1995, ενώ τώρα έχουμε την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε άλλο στέλεχος της ΚΝΕ μέσα στο κτίριο του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Και αν στο πρώτο από τα παραπάνω περιστατικά υπήρχε ανάμειξη ακροδεξιών κύκλων και στο δεύτερο θρασύδειλων μασκοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως "αναρχικοί", τώρα σημειώθηκε συμμετοχή περίπου 10 στελεχών και μελών της ΔΑΠ, δηλαδή της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

"Στο "γύρισμα" του αιώνα και της χιλιετηρίδας, επιβεβαιώνεται με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο ότι τα όρια της αστικής δημοκρατίας είναι περιορισμένα και φτάνουν μέχρι εκεί που δε θίγονται τα συμφέροντα των κυρίαρχων κύκλων. Και από ό,τι φαίνεται, οι κύκλοι αυτοί, παρ' όλα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοί τους από τα ΜΜΕ, όταν δεν αποσιωπούν την ύπαρξη του Κομμουνιστικού Κόμματος, θεωρούν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, τους κομμουνιστές, επικίνδυνα στοιχεία, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά παρά μόνο με την απροκάλυπτη βία".

Διακεκριμένος τραμπούκος

Δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο τάε κβο ντο και δάσκαλος (;) σε ιδιωτική σχολή είναι ο τραμπούκος της ΔΑΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ Χρήστος Μανώλης, που το πρωί της περασμένης Παρασκευής χτύπησε - μαζί με άλλους 10 ομοϊδεάτες του - με ιδιαίτερη βαρβαρότητα τον Σ. Πίσιο, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση.

Με το προνόμιο του ισχυρότερου και έχοντας ως όπλο του την τεχνική του, ο δράστης κατάφερε μεθοδευμένα τα χτυπήματα, που τελικά έστειλαν το στέλεχος της ΚΝΕ στο νοσοκομείο. Και όπως αποδεικνύεται, ο συγκεκριμένος ΔΑΠίτης χρησιμοποιεί τα "προσόντα" του για να τρομοκρατεί τους συναδέλφους του στη σχολή.

Χτες τα μέλη των ΠΚΣ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη σχολή με την ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσαν για την άνανδρη και βάρβαρη επίθεση, καθώς και με τις προτάσεις τους για τα ιδιαίτερα προβλήματα της σχολής. Δυστυχώς και χτες οι θερμόαιμοι ΔΑΠίτες των ΤΕΦΑΑ, μην έχοντας άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν τα μέλη των ΠΚΣ, προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, με απειλές και "τελεσίγραφα", προκαλώντας έτσι τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ