Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαβεβαιώσεις Σολωμού για συντάξεις

Δεν έφτασε που οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν πήραν και αυτές τις αυξήσεις κοροϊδίας για το πρώτο εξάμηνο του 1996, λόγω της αδυναμίας του Ιδρύματος να προγραμματίσει έγκαιρα αυτές τις αυξήσεις - χωρίς να ευθύνεται αποκλειστικά γι' αυτό το ΙΚΑ - αλλά υπήρξαν συνταξιούχοι, όπως στην Αμφισσα και στα Τρίκαλα, που δεν πήραν καν τις συντάξεις.

Αιτία γι' αυτό ήταν κάποια χρέη των ΕΛΤΑ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και τούτο γιατί ενώ το ΙΚΑ κατέθεσε τα απαιτούμενα για τις συντάξεις χρήματα στην Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα με τη σειρά της τα κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επειδή όμως υπάρχουν κάποια χρέη των ΕΛΤΑ προς το Ταμείο τα χρήματα δεσμεύτηκαν. Ετσι οι συνταξιούχοι των παραπάνω περιοχών δεν πήραν τη σύνταξη του Απρίλη και το δώρο του Πάσχα. Παρέμβαση για αυτό το θέμα έκανε χτες το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, όπως δήλωσε αργά χτες το βράδυ στο "Ρ" ο Διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός,σε περίπτωση που δεν αποδώσει η παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών το ΙΚΑ θα καταθέσει σήμερα νέα χρήματα στην Εθνική για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι. Ο Γρ. Σολωμός διαβεβαίωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χάσουν τις συντάξεις του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ