Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επιμένει ο Λογοθέτης

Επιμένει καταστροφικά και παράνομα η παράταξη του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη,που επαναφέρει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της "Υπεραγοράς", επιχειρώντας να χαρίσει σε ιδιώτη τα οικόπεδα, για να οικοδομήσει σ' αυτά πολυώροφο κτίριο και υπόγειο γκαράζ στη θέση της πλατείας και του χώρου πράσινου, που προβλέπεται στην περιοχή.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η επιτροπή του άρθρου 18 της Νομαρχίας Πειραιά έχει ακυρώσει "για παράβαση νόμου" την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, με την οποία προωθήθηκε με εξόφθαλμα παράνομες διαδικασίες η εκποίηση των οικοπέδων. Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά ετοιμάζεται να παρανομήσει, επιχειρώντας να "νομιμοποιήσει" ως αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (;) επιλογές της, οι οποίες έχουν ήδη ακυρωθεί από τα αρμόδια όργανα.

Στην προσφυγή που υπέβαλαν στην επιτροπή του άρθρου 18 και δικαιώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης,προσβάλλοντας ως παράνομο στο σύνολό του το "έργο" επικαλέστηκαν την εγγύτητα του σχεδιαζόμενου γκαράζ με σχολικό συγκρότημα, τη σαθρότητα της δημοπρασίας και την καταπάτηση της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Οσον αφορά μάλιστα τη δημοπρασία που έγινε, περιείχε κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων τρεις στην ουσία διαφορετικές δημοπρασίες, "χωρίς δυνατότητα αντικειμενικής σύγκρισης των πλειοδοτούντων και με παρεπόμενες δυνατότητες μεροληπτικής προτίμησης σε βάρος του δήμου".

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την "παράνομη και διαβλητή" διαδικασία που ακολουθήθηκε αφορούν τόσο το δήμο, καθώς διαγράφονται δυνατότητες επιλεκτικής και προνομιακής διάκρισης σ' αυτούς που διαχειρίζονται τη δημοτική περιουσία, όσο και τους "επενδυτές", οι οποίοι επιμένουν, παρά τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, σε μια ογκώδη, αλλά αβέβαιη συναλλαγή. Οι κραυγαλέες ασάφειες και νοθεύσεις στους όρους της δημοπρασίας, που καταγγέλλει η Κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση", για να μην τους αποτρέπουν, προφανώς τους εξυπηρετούν!

Θα τους αποτρέψει όμως με τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις ο πειραϊκός λαός που διεκδικεί το αυτονόητο, την ανάσα πράσινου στη γειτονιά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ