Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Αγώνας - φραγμός στις αντιαγροτικές επιλογές

Συλλαλητήρια σε Αγρίνιο, Γιάννενα, Αρτα, Λούρο Πρεβέζης και Κέρκυρα

Στους δρόμους του αγώνα, βγαίνουν μεθαύριο Πέμπτη και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας, οι οποίοι, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, ξεσηκώνονται για άλλη μια φορά, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με απόφαση που πήρε ομόφωνα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, για την πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου μεθαύριο Πέμπτη στις 11 πρωί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Στο συλλαλητήρια θα συμμετάσχουν και εργατοϋπάλληλοι και μαθητές, οι οποίοι προηγουμένως θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε μια σειρά από ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά του νομού, για την κατάσταση στα καπνά, την κτηνοτροφία, το βαμβάκι, τα οπωροκηπευτικά, το λάδι και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Στα Γιάννενα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού, θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που γίνεται στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και στο οποίο συμμετέχουν πλήθος μαζικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Επιτροπής καλούνται οι αγροτοκτηνοτρόφοι να αγωνιστούν και να καταδικάσουν την πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι ο συντονισμένος αγώνας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και συνεχίζει: "Να αγωνιστούμε για ένα ισχυρό αγροτικό κίνημα, που θα βάλει φραγμό στις συνεχιζόμενες αντιαγροτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Στην Αρτα, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και της ΕΑΣ Αρτας, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 10 το πρωί. Επιπρόσθετα, οι αγρότες της Αρτας ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε νέο παναρτινό συλλαλητήριο στις 6 του Δεκέμβρη, διεκδικώντας να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες από την ΑΤΕ το συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης "ΕΣΠΕΡΙΔΑ". Στην Πρέβεζα, με πρωτοβουλία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, οι αγρότες του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στο Λούρο, έξω από το υποκατάστημα της Ενωσης στις 10.30 το πρωί. Να κινητοποιηθούν ετοιμάζονται και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας και στην κατεύθυνση αυτή κινείται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συγκρότησαν οι κτηνοτρόφοι, στο νομό αυτό.

Τέλος, στην Κέρκυρα οι αγρότες του νησιού, κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ