Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΤΟ ΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μαθήματα στη ... δυσοσμία

Σε κατάληψη βρίσκονται απ' τις 19 Νοέμβρη 1996 οι μαθητές του 1ου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ), διαμαρτυρόμενοι για τις αντίξοες συνθήκες που γίνονται τα μαθήματά τους.

Σε μικρή απόσταση απ' το σχολείο βρίσκεται ένα εργοστάσιο και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, καθώς δεν έχουν μπει φίλτρα. Οι μαθητές ζητούν να μη λειτουργεί το εργοστάσιο κατά την ώρα του μαθήματος, για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, απαλλαγμένοι απ' τη δυσοσμία.

Αλλο αίτημα είναι να γίνει αλλαγή του βιβλίου των Αγγλικών, διότι αυτό που έχει στείλει το υπουργείο Παιδείας είναι απλές φωτοτυπίες του πρωτοτύπου. Παρά τα αιτήματα των μαθητών, το υπουργείο δε στέλνει βιβλία και αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες.

Το σοβαρότερο, όμως, πρόβλημα είναι το κτίριο του σχολείου που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και έτοιμο να καταρρεύσει. Οταν βρέχει οι μαθητές αναγκάζονται να βγουν έξω απ' τις τάξεις τους ...για να βραχούν λιγότερο! "Το ακούγαμε σαν παροιμία ότι για να βραχείς λιγότερο είναι καλύτερα να βγεις έξω, αλλά στο σχολείο μας ζούμε αυτή την πραγματικότητα", είπαν στο "Ρ" μαθητές που επικοινώνησαν μαζί του.

Τέλος, οι μαθητές ζητούν μέτρα για να μη γίνεται το σχολείο και ο γύρω χώρος κέντρο εξωσχολικών διερχομένων, με αποτέλεσμα κάθε πρωί οι μαθητές να βρίσκονται μπροστά σε άσχημες καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ