Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και "αριστερό φτιάξιμο"

Για δειλά βήματα στο θέμα των ναρκωτικών ψέγει την κυβέρνηση άρθρο των χτεσινών "Νέων", στη στήλη "διαστάσεις", με αφορμή τη γενναία, όπως την αποκαλεί ο αρθρογράφος, απόφαση της κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στο γερμανικό κρατίδιο Σλέβινγκ - Χολτσάιν να πωλούν ινδική κάνναβη, χασίς ή μαριχουάνα, σε φακελάκια των πέντε γραμμαρίων από τα φαρμακεία. Ενισχυτικές των απόψεών του, ο αρθρογράφος θεωρεί τις δηλώσεις του Μάσιμο Ντ' Αλέμα(ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς) στο συνέδριο της αριστερής νεολαίας στην Μπολώνια υπέρ της νομιμοποίησης των ελαφρών ναρκωτικών.

Ο αρθρογράφος, μάλιστα, εκφράζει την αγωνία του, αν ο Ντ' Αλέμα, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, του ανέπτυξε τις θεωρίες του.

***

Νομίζουμε, όμως, ότι άδικα ανησυχεί. Τη συνταγή, που φτιάχνει πρόσφορο έδαφος για τη χρήση ναρκωτικών, την ξέρουν καλά όσοι έχουν καταλάβει να διευκολύνουν τον καπιταλισμό "να 'ρχεται βόλτα", παρά τα προβλήματά του, τη σαπίλα του, το απάνθρωπο πρόσωπό του. Την ξέρουν καλά όσοι έχουν αναλάβει να τον ψευτοεξωραϊζουν και με πολύπλοκες θεωρίες να τάζουν, να φοβίζουν, να ποδηγετούν, να συσκοτίζουν το ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός απ' αυτόν.

Αλίμονο για το σύστημα, αν πούμε ότι οι νέοι πρέπει να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και όχι να "φτιάχνονται", για να βλέπουν την αθλιότητα ρόδινη. Και όσοι με τέτοιες απόψεις νομίζουν ότι μπορούν να πλασάρονται ως αριστεροί, ας μετρήσουν το μπόι τους με την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι πάλη κατά των ναρκωτικών θα πει πάλη για το ψωμί του εργάτη, για μόρφωση, για τα δικαιώματα των νέων και, τελικά, πάλη για ανατροπή αυτού του συστήματος του πολέμου. Αν αναμετρήσουν, λοιπόν, το μπόι τους θα το βρουν λειψό.

***

Οι λαοί και οι εργαζόμενοι, που βιώνουν αυτό το απάνθρωπο σύστημα, θεωρούν τις φιλελεύθερες σαλονάτες θεωρίες του "αριστερού" Ντ' Αλέμα - και κάποιων ντόπιων συναγωνιστών - κοινωνική αναισθησία και άσχετες με κάθε τι αριστερό.

Ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν για τη Συνάντηση Πόλεων της Ευρώπης Κατά των Ναρκωτικών - είχαν συνάντηση στην Αθήνα το Μάη του 1996 - για να μάθουν ότι πολλές πόλεις που είχαν "δοκιμάσει" το γερμανικό πείραμα άλλαξαν σύντομα γνώμη μπροστά στη διόγκωση του προβλήματος.

Εκτός αν, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ