Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιόρκησαν το υπουργείο Παιδείας

Καθηγητές, μαθητές του Πολυκλαδικού Λύκειου Πειραιά, μαζί με πολλούς γονείς, συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το υπουργείο και απαίτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου τους

Την άμεση και οριστική λύση του κιτριακού τους προβλήματος απαίτησαν χτες οι μαθητές του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Με σύνθημα "το 6,7% είναι κοροϊδία με ψίχουλα δε γίνεται δωρεάν παιδεία", κρατώντας πανό και πικέτες, που ζητούσαν άμεση λύση στο σχολείο τους - αρχικά συντήρηση του σχολείου, για να εξυπηρετήσει προσωρινά τις ανάγκες, αλλά βασικά ζητούν την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου - η εκπαιδευτική κοινότητα του ΕΠΛ έκλεισε την οδό Μητροπόλεως, όπου στεγάζεται το υπουργείο Παιδείας από τις 10.30 π.μ. μέχρι τη 1.30 μ.μ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για όλη τη σχολική κοινότητα, καθώς το κτίριο που στεγάζει το σχολείο, το οποίο κτίστηκε το 1876, απειλεί πλέον κυριολεκτικά τις ζωές εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στους επόμενους δυο μήνες θα πραγματοποιηθεί η προμελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου, σε έξι μήνες θα γίνει η μελέτη και το νέο κτίριο θα παραδοθεί τον Αύγουστο του 1998. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο Πειραιά, προκειμένου να συντηρηθεί το κτίριο, για να στεγάσει σε αυτό το διάστημα τους μαθητές.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Ι. Ανθόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεση και οριστική λύση στο κτιριακό τους πρόβλημα. Σήμερα και αύριο, επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΟΣΚ και τον δήμαρχο Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος θα αναλάβει το έργο συντήρησης του σχολικού κτιρίου που στεγάζει το ΕΠΛ. Πάντως, όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, η δημοτική αρχή από το καλοκαίρι ήδη είχε λάβει τα σχετικά κονδύλια για την επισκευή του κτιρίου χωρίς, ωστόσο, να ξεκινήσει τις εργασίες.

"Οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Παιδείας, Ι. Ανθόπουλου, μας καλύπτουν ως ένα βαθμό, ωστόσο οι μαθητές του ΕΠΛ θα βρισκόμαστε σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι οι δεσμεύσεις αυτές να γίνουν πράξεις", τόνισε στο "Ρ" ο Γ. Βαϊτσος μαθητής του σχολείου.

Στο πλάι των μαθητών του ΕΠΛ βρέθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραιά ο Ιορδάνης Ναζεντιάδης.Μιλώντας στο "Ρ" επισήμανε τις ευθύνες όλων των συσχετιζόμενων φορέων για το πρόβλημα κατάρρευσης του κτιρίου του ΕΠΛ. "Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας, συνέχισε, όσον αφορά τη φερεγγυότητα της δημοτικής αρχής του Πειραιά, από τη στιγμή που υπάρχει ένα δεδομένο: Οτι, ενώ είχε παραλάβει τα σχετικά κονδύλια δεν έκανε την παραμικρή εργασία στο ΕΠΛ Πειραιά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ