Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Συμπαράσταση στους έκτακτους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ
  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος είχαν χτες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τους
  • Ηδη απεργία γίνεται στα ΤΕΙ Κοζάνης, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Λάρισας, Ηρακλείου, ενώ σειρά έχει σήμερα το ΤΕΙ Αρτας

Την υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκτακτου Εκπαιδευτικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού ΤΕΙ, για άμεση επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, εξέφρασαν εκπρόσωποι του Κόμματος κατά τη χτεσινή συνάντησή τους στην έδρα της ΚΕ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος εκ μέρους του ΚΚΕ η υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, Ε. Μηλιαρονικολάκη,και ο Μ. Γεργατσούλης,υπεύθυνος του Τμήματος Ερευνας και Τεχνολογίας της ΚΕ, εκ μέρους της Ομοσπονδίας η Κ. Αλυσανδράτου και η Ε. Λαμπροπούλου και εκ μέρους του ΤΕΙ Πειραιά η Κ. Μιχοπούλου και η Τ. Γερολυμάτου.

Η αντιπροσωπεία ανέπτυξε τα αιτήματα του κλάδου, τα οποία εστιάζονται στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ, η οποία δημιουργεί μια σειρά προβλήματα στα μέλη του έκτακτου και ειδικού προσωπικού των ΤΕΙ, καθώς τα υποβαθμίζει οικονομικά και θεσμικά, οδηγώντας έτσι στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των σπουδών στα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει αυξημένα προσόντα προκηρύξεων για θέσεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού, 10 ώρες διδασκαλίας, σε δύο μαθήματα, σε ένα μόνο ΤΕΙ και σε ένα τμήμα, αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου του έκτακτου προσωπικού στα όργανα του ΤΕΙ και περιορίζει τη συμμετοχή στα όργανα, μετονομάζεται σε συνεργάτη το έκτακτο προσωπικό. Προβλέπει παράλληλα απαγόρευση αδειών ασθενείας και εκπαιδευτικών αδειών, απώλεια της ασφάλισης και του επιδόματος ανεργίας για τους περισσότερους το καλοκαίρι. Τα μέλη του έκτακτου προσωπικού των ΤΕΙ ζητούν να υπάρξει ουσιαστική ενεργοποίηση και για τους αποφοίτους των ΤΕΙ του νόμου περί μεταπτυχιακών στα πανεπιστήμια και να επεκταθεί η ισχύς του και στα ΤΕΙ, να δημιουργηθεί βαθμίδα επιμελητών εργαστηρίων και να υπογραφούν τριετείς συμβάσεις με πλήρη ωράριο για τις αντίστοιχες βαθμίδες και δυνατότητα ουσιαστικής αξιοποίησης των έκτακτων καθηγητών.

Τη συμπαράσταση εκ μέρους του ΚΚΕ εξέφρασε η Ε. Μηλιαρονικολάκη, η οποία τόνισε ότι με τη νέα τροπολογία τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους έκτακτους, ενώ υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο τα ΤΕΙ. Επίσης, τόνισε ότι το πρόβλημα που δημιουργείται με τους έκτακτους είναι φαινόμενο ανάλογο με αυτό των των αναπληρωτών καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η πολιτική αυτή της μερικής απασχόλησης δημιουργεί καθεστώς ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων όπως κατευθύνει με την πολιτική της η ΕΕ. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη της συντονισμένης δράσης μαζί με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης για επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας.

Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας αποφάσισαν κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών των ΤΕΙ και απεργία διαρκείας. Ηδη σε απεργία βρίσκονται τα ΤΕΙ Κοζάνης, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Λάρισας, Ηρακλείου, ενώ σήμερα σειρά έχει το ΤΕΙ Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ