Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Είμαστε αντίθετοι στα χαράτσια

Καταγγελία για τη στάση της ΚΕΔΚΕ, που "βάζει πλάτη" στην κυβερνητική πολιτική για την επιβολή νέων τοπικών φόρων

Την αντίθεσή της με τις αποφάσεις του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, που πρακτικά σημαίνουν νέα φορομπηχτική επίθεση στις τσέπες των δημοτών, εκφράζει η δημοτική κίνηση Πειραιά "Πειραιάς - Αναγέννηση".

Η παράταξη, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η ΚΕΔΚΕ, μέσα από τις αποφάσεις του συνεδρίου της, εμφανίζεται να αποδέχεται την κυβερνητική εντολή, ότι δηλαδή οι δήμοι και οι κοινότητες πρέπει να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται με νέα επίθεση στην τσέπη των δημοτών, υπό μορφή τοπικών φόρων. Επισημαίνει ότι η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, ξεχνώντας το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΤΑ, έφτασε στο σημείο να παραχωρήσει στην κυβέρνηση εκτός από τα 720 δισ. που άρπαξε από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περίοδο '90-'96, άλλα 50 δισ. δημοτικό χρήμα.

Η δημοτική κίνηση υπογραμμίζει την αντίθεσή της με την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, "απόφαση που εκτός των άλλων κινείται στη λογική της μετατροπής της ΤΑ σε επιχείρηση, ξεχνώντας τον - από τη δημιουργία της -κοινωνικό τρόπο λειτουργίας της". Παράλληλα, καταγγέλλει το γεγονός ότι κυβέρνηση και ηγετικοί κύκλοι της ΚΕΔΚΕ επιδιώκουν με κάθε μέσο να πετύχουν την περιβόητη σύγκλιση, αδιαφορώντας για το λαό, που τον έχουν εξουθενώσει με την ανεργία, τη λιτότητα και τους συνεχείς άμεσους και έμμεσους φόρους. Υπογραμμίζει ότι, πιστή στις αρχές της, παλεύει ενάντια σ' αυτές τις αντιλήψεις και αγωνίζεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των εντολών του Μάαστριχτ. Δηλώνει αντίθετη με το χαράτσωμα των δημοτών και σημειώνει ότι η ΤΑ πρέπει να βρίσκεται κοντά στο λαό και να παλεύει μαζί του τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.

"Είναι πεποίθησή μας, καταλήγει, ότι οι δημότες δεν έχουν άλλη φοροδοτική ικανότητα. Αυτοί που νομίζουν ότι η ΤΑ είναι μια επιχείρηση φορομπηχτικού χαρακτήρα, είμαστε βέβαιοι ότι, πολύ σύντομα, θα βρουν μπροστά τους όλους τους δημότες του Πειραιά, που απαιτούν τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΤΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ