Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν

Ν. Σουσαμλής: Ούτε μια δραχμή από τις τσέπες των δημοτών

Πιστή στις λαϊκές παραδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημοτική αρχή της Αγιάσου Λέσβου πραγματοποίησε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για να ενημερώσει τους δημότες πάνω στο έργο της και τα προβλήματα του δήμου τους.

Ο δήμαρχος Ν. Σουσαμλής είπε στην αρχή της ομιλίας του, στο πνεύμα αυτών των παραδόσεων, ότι "θα πρέπει να λογοδοτήσουμε στον κόσμο της Αγιάσου που με την ψήφο του μας εμπιστεύθηκε, για μια ακόμη φορά, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου που κάναμε μέχρι σήμερα με βάση το πρόγραμμα του συνδυασμού μας που δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε, καθώς και ένα προγραμματισμό του στόχου μας για το επόμενο διάστημα".

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας της δημοτικής Αρχής, σε έναν δήμο που παρά το γεγονός ότι "πλασάρεται" από τους τοπικούς εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης σαν η αιχμή του τουριστικού δόρατος του νησιού, ωστόσο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όπως ύδρευσης και αποχέτευσης, περιφερειακών δρόμων επικοινωνίας με το υπόλοιπο νησί, σημαντικές ελλείψεις στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας ενημέρωσε τους δημότες για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει ο δήμος, καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να υποταχθεί στην κυβερνητική εντολή για χαράτσωμα των δημοτών. "Μας κλέβει 720 δισεκατομμύρια δραχμές, μας περικόπτει άλλα 100 δισεκατομμύρια για να μας αναγκάσει να φορολογήσουμε τους δημότες. Εμείς λέμε όχι! ", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι "δε θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι δήμαρχοι της Αθήνας και του Πειραιά και όσοι άλλοι έβαλαν φόρους στους δημότες, αλλά θα επιδιώξουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δήμο μας και μαζί με σας να αντισταθούμε αγωνιστικά και να απαιτήσουμε να μας δοθούν τα κονδύλια που χρειάζονται. Τα χρήματα που ζητάμε δεν είναι του πρωθυπουργού, ούτε του υπουργού, ούτε του πατέρα τους. Είναι χρήματα του λαού, των Αγιασωτών και τα απαιτούμε".

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετάσχει ο δήμος στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη κλείνοντας τις υπηρεσίες του και κάλεσε τους δημότες "να κατέβουμε όλοι μαζί στη Μυτιλήνη να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική".

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Λέσβου, Σ. Σκοπελίτης και Β. Παλαιολόγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ