Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερευνα για την αποφυλάκιση του εμπόρου ναρκωτικών

Οι ευθύνες για την παραγραφή του αδικήματος μετά από 11 αναβολές, που τελικά οδήγησε σε αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών, θα αναζητηθούν σε δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν την τελευταία πενταετία στην υπόθεση.

Ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Βελλής,ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δ. Δωρή,τη διενέργεια της έρευνας για την παραγραφή του αδικήματος με τον έμπορο ναρκωτικών που συντάραξε το πανελλήνιο. Η εντολή είναι να ερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο, κάτι που σημαίνει ότι η έρευνα εκτός από τον πειθαρχικό θα έχει και ποινικό χαρακτήρα.

  • Ο Γ. Βελλής με άλλο έγγραφό του προς τους δικαστικούς λειτουργούς, σχετικά με το πρόβλημα των συχνών αναβολών που έχει δημιουργηθεί στα δικαστήρια από τη μη κλήτευση ή τη μη νόμιμη κλήτευση κατηγορουμένων και βασικών μαρτύρων, ζητάει να επιβάλλονται σε όσους ευθύνονται (δικαστικούς επιμελητές και αστυνομικούς) πειθαρχικές, ακόμη και ποινικές διώξεις. Οι καθυστερήσεις των σχετικών επιδόσεων, αναφέρει ο Γ. Βελλής, οφείλονται σε πταίσματα των υπαλλήλων που ενδέχεται να έχουν και αξιόποινο χαρακτήρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ