Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χτίζουν στην άμμο

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η κατασκευή του λιμανιού του Πετριτή, το οποίο όπως δείχνουν όλα τα γεγονότα εξελίσσεται σ' ένα χοντροκομμένο σκάνδαλο. Ηδη οι κάτοικοι της κοινότητας Πετριτή έχουν δημιουργήσει Επιτροπή Αγώνα και μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας, ζητώντας να κατασκευαστεί σωστά το καινούριο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί οι τσιμεντένιοι κύβοι που σχηματίζουν το νέο μόλο προσχώνονται με καθαρό χώμα, πράγμα που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε καταρρεύσεις όμοιες με αυτές που δημιουργήθηκαν παλιότερα στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ακόμη στο χώρο του καινούριου λιμανιού γίνεται προσπάθεια από τον πρόεδρο της κοινότητας του Πετριτή να αποδοθεί σε ιδιώτη η πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από πρόσχωση της θάλασσας, κατά παράβαση όλων των υπαρχόντων νόμων. "Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος έχει "πολιτικές πλάτες" και αυτές δεν είναι άλλες από την πολιτική κάλυψη που του παρέχει ο υφυπουργός κ. Δρυς, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψή του στην κοινότητα ευχαρίστησε και επαίνεσε τον πρόεδρο...", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Κέρκυρας.

Η ΝΑΣ, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει πως στην Κέρκυρα συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι των εργολαβικών εταιριών πάνω στα δημόσια έργα που χρηματοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα από τα χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός. "Μετά την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων σε έργα βιτρίνας, όπως αυτά της Συνόδου Κορυφής, και σε έργα υποδομής, όπως το Αεροδρόμιο και το λιμάνι, τώρα το φαγοπότι και οι κακοτεχνίες επεκτείνονται και σε έργα μικρότερης κλίμακας, όπως είναι το λιμάνι του Πετριτή", τονίζει η ΝΑΣ Κέρκυρας. Υπογραμμίζει πως δικαιολογημένα το διπλό σκάνδαλο που εξελίσσεται στον Πετριτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, δηλώνει πως η ΝΑΣ θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των κατοίκων και τους καλεί να συνεχίσουν τον ενωτικό και δημιουργικό αγώνα τους για την προστασία των δημοσίων χώρων της κοινότητάς τους και τη σωστή κατασκευή του λιμανιού. "Απαιτούμε να εφαρμοστούν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή του λιμανιού και να υποχρεωθεί ο εργολάβος να προστατέψει το νέο μόλο", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ