Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Να παρθούν μέτρα για την επιβίωσή τους

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη λήψη μέτρων για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των Κούρδων προσφύγων, που έχουν εγκατασταθεί στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και την παροχή βοήθειας, μέχρι να μπορέσουν να ανταποκριθούν από μόνοι τους στις ανάγκες επιβίωσής τους, ζητά, με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λέων Αυδής.Παράλληλα, ζητά να διερευνηθεί η καταγγελία για αντίθεση συγκεκριμένου υπαλλήλου των κατασκηνώσεων να παραχωρηθεί η χρήση των μαγειρείων, όπως αυτή διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, "η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων για τους μετανάστες δήλωσε ότι αδυνατεί να εξασφαλίζει τη διατροφή των Κούρδων που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο κατασκήνωσης του Αγίου Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου καταγγέλθηκε ότι δεν παραχωρείται η χρήση των μαγειρείων, που θα μείωνε στο 1/3 το κόστος διατροφής, λόγω της αντίθεσης συγκεκριμένου υπαλλήλου που έχει σχετικό συμφέρον. Εχει δηλωθεί, εξάλλου, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξασφαλίζει στους Κούρδους του Αγίου Ανδρέα την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους και την παροχή βοήθειας, ώσπου να επαρκέσουν μόνοι στις ανάγκες επιβίωσής τους. Θετικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή ήταν η χορήγηση προσωρινών αδειών παραμονής". Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Λέων Αυδής, η λήψη μέτρων καθυστερεί και δημιουργείται ανησυχητική κατάσταση και ρωτά τους υπουργούς ποια πρακτικά μέτρα θα πάρουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  • Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τους Κούρδους του Αγίου Ανδρέα, μπορούν να παραδίδουν ρούχα, παιχνίδια ή άλλα χρήσιμα είδη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ