Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γλέντι της ειρήνης στο Βύρωνα

"Πιστεύουμε ότι και αυτό το γλέντι αποτελεί μια αντίσταση σ' αυτά που μας σερβίρουν σαν πολιτισμό οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες αυτού του τόπου". Πράγματι, αυτή η αποστροφή από την ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Βύρωνα,Θωμά Φούκα στη συνεστίαση που έγινε την Παρασκευή, στο άλσος Ηλιούπολης, δεν ήταν μακριά από την αλήθεια.

Γέμισε ο χώρος από Ελλάδα, από δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, τα τραγούδια των ανθρώπων της δουλιάς και του μόχθου που αγωνίζονται για την ειρήνη, "το βασίλειο της πανανθρώπινης φιλίας". Στην εκδήλωση, που οργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα και η τοπική Νεανική Δράση,πήραν μέρος εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης Βύρωνα και της ευρύτερης περιοχής, νιάτα και παλιοί μαχητές όλων των δημοκρατικών αγώνων.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος,ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής,αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των παραρτημάτων Αντίστασης κ. ά. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρης Πετρόπουλος,ο οποίος τόνισε ότι οι δυνάμεις του πολέμου δεν είναι ακατανίκητες, αρκεί να υπάρξει ενεργοποίηση και πάλη όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων, πέρα από τις όποιες άλλες διαφορές που υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ