Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ολα "αυτονόητα" (!)

Να υποβαθμίσει και να κλείσει όπως όπως το θέμα για το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος, ο οποίος αντιμετώπισε με περισσή έπαρση και αλαζονεία ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ακανθώδες αυτό θέμα.

Ο εκπρόσωπος εξόρκισε άλλη μια φορά το θόρυβο που έχει προκληθεί, επισείοντας το "πολιτικό πλαίσιο αυτής της ιστορίας", παραπέμποντας στη δήλωσή του για "προσπάθεια αναβίωσης του νοσηρού κλίματος του '89".

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θεώρησε ως αυτονόητη τη δεοντολογική και νομική συμμόρφωση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα απαντώντας στις επικρίσεις, που εκφράστηκαν και από τον Θ. Πάγκαλο, για το αν είναι δεοντολογικά, και όχι απλά νομικά, σωστή η ενέργεια του πρωθυπουργού να δανείζεται από υπουργούς, ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε ερμηνεία ότι για να είναι κάποιος υπουργός, πρέπει να είναι φίλος του πρωθυπουργού, δήλωσε: "Αυτό είναι μια ορθολογική ερμηνεία, η οποία είναι αυτονόητη" (!).

Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο νόμος δεν επιτρέπει τη σύναψη άτοκων δανείων, ο Ε. Βενιζέλος, αν και δε γνώριζε, όπως αναγνώρισε τις σχετικές διατάξεις, δήλωσε ότι πρέπει να θεωρείται "δεδομένη και αυτονόητη η συμμόρφωση στην κείμενη νομοθεσία".

Προχωρώντας σε μια επίδειξη νομικών γνώσεων, ο εκπρόσωπος αμφισβήτησε τη δυνατότητα των δημοσιογράφων να γνωρίζουν αν ο "μυστηριώδης" Τζ. Χάλαγκ - ο οποίος παραμένει πάντα φίλος του πρωθυπουργού όπως επανέλαβε - έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. "Κάνατε ρεπορτάζ σε όλες τις Εισαγγελίες και σε όλα τα Πρωτοδικεία, σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια;", απάντησε με θριαμβευτικό ύφος, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποια μήνυση από τον Τζ. Χάλαγκ.

Την άποψη ότι ο θεσμός του "πόθεν έσχες" πάσχει και ότι δεν έχει γίνει ποτέ ουσιαστικός έλεγχος εξέφρασε ο ΓΓ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Μ. Παπαϊωάννου,μιλώντας στον "Αντέννα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ