Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Μια νέα χρονιά

Μια νέα χρονιά άρχισε και δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στους αναγνώστες της στήλης να 'ναι ευτυχισμένοι, δημιουργικοί και προπάντων με υγεία. Μέσα σ' ένα γκρίζο περιβάλλον, όχι μόνο από περιβαλλοντική άποψη, αλλά και από οικονομική, πολιτική και κοινωνική είναι φυσικό τα περιθώρια να είναι περιορισμένα και οι προοπτικές δυσοίωνες. Εξ ου και η αναγκαιότητα για περισσότερη συλλογικότητα και ενίσχυση όλων αυτών των σχημάτων που εκφράζουν μια διαφορετική αντίληψη για τα τεκταινόμενα και έχουν ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο, όπου η δικαιοσύνη, η ισότητα και η δημοκρατία δε θα είναι έννοιες που θα χρησιμοποιούνται από τους λογής - λογής σαλτιμπάγκους της πολιτικής, που δυστυχώς έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Σχήματα που επιμένουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο κι όχι τις πολυεθνικές και τα διάφορα κέντρα τύπου Βρυξελλών, Ουάσιγκτον και τα συναφή. Από την άποψη αυτή η ενίσχυση με κάθε τρόπο και μέσο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Γιατί η ελπίδα, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο τα διάφορα ΜΜΕ, ήταν είναι και θα παραμένει κόκκινη.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Ευχές στη στήλη

Πολλές ευχές δέχτηκε η στήλη - που διανύει το πέμπτο χρόνο ζωής - για τις γιορτές από διάφορες υπαρκτές οικολογικές οργανώσεις και εκδοτικούς οίκους έργα, των οποίων προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε στα περιθώρια του χώρου που διαθέτουμε. Τους ευχαριστούμε όλους και τους υποσχόμαστε ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την κοινή μας υπόθεση για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Κατάλογος περιβαλλοντικών οργανώσεων

Για το Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων και Υγροτόπων του Ιδρύματος Γουλανδρή στη Θεσσαλονίκη και την εξαιρετική δουλιά που κάνει σας έχουμε μιλήσει. Αυτή τη φορά κατέγραψε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας, της Ευρώπης και των χωρών της Λεκάνης της Μεσογείου και τα εξέδωσε σ' ένα καλαίσθητο τομίδιο. Χρήσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Για τα δικαιώματα των ζώων, Κ. Τσίπηρα εκδ. ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ

"Οταν πριν από 150 χρόνια, κάποιοι ανθρωπιστές ζητούσαν δικαιώματα για τους μαύρους, κάποιοι τους κορόιδευαν λέγοντάς τους ότι εάν δώσουμε δικαιώματα στους σκλάβους θα φτάσετε κάποτε να ζητήσετε δικαιώματα και για τις γυναίκες. Και όταν πριν από μερικές δεκάδες χρόνια και οι γυναίκες ζητούσαν δικαιώματα, κάποιοι τις κορόιδευαν λέγοντάς τους ότι εάν σας δώσουμε δικαιώματα, θα φτάσετε κάποτε να μας ζητήσετε δικαιώματα και για τα ζώα. Οπως, λοιπόν, η ανθρωπότητα μετά από πολλούς αγώνες έφτασε στο σημείο να αναγνωρίζει δικαιώματα στους συνανθρώπους μας με διαφορετικό χρώμα, με διαφορετικό φύλο, έτσι, λοιπόν, έφτασε η ώρα να αναγνωρίσει δικαιώματα και στα άλλα είδη, στις άλλες μορφές ζωής, που συγκατοικούν με τον Homo sapiens σε έναν πλανήτη στα όρια της οικολογικής κρίσης... ". Από το οπισθόφυλλο του καινούριου βιβλίου του Κ. Τ. που όπως πάντα ξέρει να υπερασπίζεται με φανατισμό και συνέπεια αυτά που αγαπά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πράσινο» στη 2η μονάδα (2008-07-23 00:00:00.0)
Σου εύχομαι να ζήσεις (2007-03-18 00:00:00.0)
Σοσιαλισμός και περιβάλλον (2006-05-27 00:00:00.0)
Πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος (1998-03-01 00:00:00.0)
ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ (1997-12-07 00:00:00.0)
Κυβερνητική απάθεια στη ρύπανση και διαχείριση των νερών (1996-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ