Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σχολείο - παγίδα" στη Θεσσαλονίκη

Σε αποκλεισμό της οδού Λαγκαδά προχώρησαν χτες από τις 11 το πρωί δεκάδες μαθητές από το σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις διαβάσεων, φωτεινών σηματοδοτών και πεζοδρόμων γύρω από το σχολείο. Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκε ο σοβαρός τραυματισμός της συμμαθήτριας τους Καλλιόπης Τσιόπλα σε τροχαίο ατύχημα την Τετάρτη.

Οι μαθητές, που αποχώρησαν το μεσημέρι, ζητούν πέρα από τα μέτρα προστασίας που αφορούν στο άμεσο μέλλον και τη μετεγκατάσταση των σχολείων τους σε νέο σύγχρονο κτίριο μακριά από την πολυσύχναστη οδό Λαγκαδά.

Στο σχολικό συγκρότημα Σταυρούπολης στεγάζονται τέσσερα Τεχνικά Λύκεια και μία Τεχνική Σχολή. Το κτίριο παλιά ήταν καπνομάγαζο και ήταν χτισμένο για τις ανάγκες ενός εργοστασίου και όχι ενός σχολείου.

"Από κάθε πλευρά είναι ακατάλληλο, τονίζει ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ και καθηγητής στο 3ο ΤΕΛ Σταυρούπολης, Γ. Γεράκης.Είναι δίπλα στην οδό Λαγκαδά που σημαίνει θόρυβος, καυσαέρια και μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά. Κυριολεκτικά δε χωράμε. Πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ