Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελληνες μετέφεραν λαθρομετανάστες

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Εκατό περίπου Πακιστανούς λαθρομετανάστες μετέφερε απ' την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα το υπό σημαία Μπελίζε ελληνόκτητο ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος "Ντεμπέστ". Πλοίαρχος του σκάφους, ο οποίος και συνελήφθη μαζί με το φερόμενο συνεργό του Ιωάννη Ράφτη,ήταν ο Ιωάννης Ζωγόπουλος.

Το σκάφος μετά από βλάβη και λόγω έλλειψης καυσίμων αναγκάστηκε να σταματήσει αργά το βράδυ της Πέμπτης ανοιχτά της παραλίας Πετριών Εύβοιας. Ο Ζωγόπουλος προκειμένου να αποφύγει τυχόν "αβαρία" έβγαλε με βοηθητικό σκάφος στη στεριά τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι όμως χτες τα ξημερώματα έγιναν αντιληπτοί απ' τους κατοίκους. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία, που ξεκίνησαν την επιχείρηση εντοπισμού τους. Μέχρι χτες το απόγευμα είχαν συλληφθεί εξήντα περίπου λαθρομετανάστες, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη Ελληνες, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος.

Κατά τον έλεγχο του λιμεναρχείου και ενώ ρυμουλκούνταν το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζωγόπουλος έβαλε στο πλοίο φωτιά και προσπάθησε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κάθε λαθρομετανάστης πλήρωσε 2.000 ως 2.500 δολάρια, τα χρήματα όμως δε βρέθηκαν και εικάζεται ότι τα πήραν μαζί τους οι δύο Ελληνες που κατάφεραν να διαφύγουν. Καταζητούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ