Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εντονη ανησυχία για την κατεύθυνση των ανακρίσεων

Διάβημα αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ στον Ε' τακτικό ανακριτή της υπόθεσης, Β. Αναγνωστόπουλο

Σε "ολισθηρό δρόμο" φαίνεται να μπαίνει η ανάκριση σχετικά με την υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας κατά των ευρωβουλευτών του Κόμματος, Β. Εφραιμίδη και Γ. Θεωνά, και άλλων υποψηφίων και στελεχών του ΚΚΕ, κατά την προεκλογική ομιλία τους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της 3.6.94. Ενώ μένουν αδιευκρίνιστες σημαντικές πτυχές της υπόθεσης, σχετικά με τις διασυνδέσεις των δύο δραστών που παραπέμφθηκαν και των κύκλων που φαίνεται να βρίσκονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς. Την ανακριτική αρχή, αντίθετα, φαίνεται να απασχολεί πώς θα... ανακαλύψει υπεύθυνους για τον τραυματισμό των υποψήφιων δολοφόνων κατά την προσπάθεια του αφοπλισμού τους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση σχετικά με την υπόθεση των δραστών της δολοφονικής επίθεσης κατά των στελεχών του ΚΚΕ, κατευθύνεται, στο τελευταίο διάστημα, ψάχνοντας υπόπτους - σύμφωνα με τη δίωξη που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μέσα στο κλίμα πίεσης που δημιουργήθηκε με τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ - για "σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, απλή και κατά συρροή", σχετικά με τον τραυματισμό των δραστών.

Για το ζήτημα το οποίο δημιουργείται με την κατεύθυνση που φαίνεται να δίνεται με τις ανακρίσεις, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γραμματέα της, Θεοδόση Κωνσταντινίδη, και το βουλευτή Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Γιάννη Κατσαρό, έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ε τακτικό ανακριτή, Β. Αναγνωστόπουλο. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη συνέχιση κλήτευσης μαρτύρων, σχετικά με τη δίωξη κατά αγνώστων για τις σωματικές βλάβες των δραστών της δολοφονικής απόπειρας εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ. Τόνισε ότι μέσα απ' αυτή τη διαδικασία διαβλέπει τον κίνδυνο να υπάρξει εξίσωση θυτών και θυμάτων και να επιβληθεί μια επικίνδυνη ισοπεδωτική αντίληψη στην κοινή γνώμη.

"Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση Τύπου, επισημαίνει ότι αυτό που προέχει στην υπόθεση της απόπειρας πολιτικής δολοφονίας, είναι η σε βάθος διερεύνηση όλων των πτυχών, να ριχθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθεί κάτω από ποίων τις εντολές έδρασαν οι Ράδος - Θεοδωράκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ