Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι συνταξιούχοι δε θα σκύψουν το κεφάλι

Ο πρωθυπουργός μάς εμπαίζει όταν υπόσχεται ευδαιμονία στην επόμενη πενταετία

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις αδικαιολόγητες και ληστρικές αυξήσεις του ΟΤΕ, καθώς και τη μείωση της χρονοχρέωσης εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Οι αυξήσεις 3%+σν3% στις συντάξεις αντιστοιχούν σε 50 - 100 δραχμές τη μέρα και θα καλύψουν ίσα ίσα τις αυξήσεις του ΟΤΕ. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στην ΕΥΔΑΠ και στο πετρέλαιο, ενώ αναμένονται αυξήσεις στα φάρμακα και στη ΔΕΗ. Η σύνταξη, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, των 45 - 84 χιλιάδων δραχμών που παίρνει η πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ εξανεμίζεται καθώς καλπάζει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.

"Μας προκαλούν, τονίζει η Ομοσπονδία, όταν λένε ότι προστατεύουν το εισόδημά μας. Οταν έχεις τον πρωθυπουργό που λέει ότι σε πέντε χρόνια θα έρθει η ευδαιμονία. Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός ποια θα είναι η αγοραστική δύναμη της σύνταξής μας και ποιοι από μας θα ζουν για να απολαύσουν την ευδαιμονία;". Οι συνταξιούχοι έχασαν 40% απ' την αντεργατική πολιτική της ΝΔ. Αν, επισημαίνει η Ομοσπονδία, χάσουν και άλλο τόσο στην πενταετία που έρχεται, τότε η σύνταξη θα γίνει ένα μικρό βοήθημα, που δεν επαρκεί ούτε για φάρμακα.

Οι συνταξιούχοι, καταλήγει η Ομοσπονδία, δεν αποδέχονται αυτή την εξοντωτική πολιτική και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να πάρουν αυτά που δικαιούνται.

  • Συνήλθε σε σώμα το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων - Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.Πρόεδρος εξελέγη ο Δ. Ανδρεάκος και γενικός γραμματέας ο Αντ. Κούτρας. Στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου αναπτύχθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ