Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική κοροϊδία στους πλημμυροπαθείς

Αφού χόρτασαν υποσχέσεις για αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς του Οκτώβρη αφήνονται τελικά ουσιαστικά αβοήθητοι να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την αποκατάσταση των ζημιών. Η κυβέρνηση, αφού καθυστέρησε αρκετό χρονικό διάστημα, περιμένοντας να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να ξεχαστούν ανακοίνωσε χτες ότι θα δώσει αποζημιώσεις - ψίχουλα.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υπογράφτηκε προχτές, προβλέπει ότι θα καταβληθεί ποσό ίσο με το 30% της ζημιάς που έχει καταγράψει και εκτιμήσει κατά περίπτωση η αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και άλλες επιχειρήσεις. Η επιχορήγηση αυτή αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και φορτηγά αυτοκίνητα ΔΧ με την προϋπόθεση, όμως, ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οσοι δηλαδήδεν είχαν την "τύχη" να καταστραφούν ολοσχερώς δεν πρόκειται να πάρουν δεκάρα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις για αποζημίωση εμπορευμάτων, αγροτικών προϊόντων, ΙΧ, κλπ.

Η απόφαση αυτή ισχύει για τις καταστροφές που έγιναν την περίοδο 19 - 23 Οκτώβρη και μόνο στις περιοχές των Νομών Αττικής (Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας), Καρδίτσας και Δωδεκανήσου. Τα χρηματικά ποσά θα δίνονται από τον ΕΟΜΜΕΧ, αφού ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει σχετική βεβαίωση από τη Νομαρχία. Επίσης οι παραπάνω πληγέντες μπορούν να πάρουν τραπεζικό δάνειο - κατ' ανώτατο όριο ίσο με το υπόλοιπο των ζημιών τους - που θα έχει επιδότηση 10 ποσοστιαίες μονάδες. Η επιδότηση θα παρέχεται από τον ΕΟΜΜΕΧ. Η συνολική δαπάνη κατά την κυβέρνηση θα ανέλθει στα... πέντε δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ