Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΕΒΕΡΤ
"Πρόσκληση" για Ισραήλ

"Πρόσκληση" στον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου να επισκεφτεί το Ισραήλ, μετέφερε στις αποσκευές του από το Τελ - Αβίβ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ,ο οποίος ολοκλήρωσε χτες στο επίσημο ταξίδι με ημίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν.

Ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ αν κρίνει απαραίτητο ένα ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, απάντησε: "Βεβαίως. Πρέπει να υπάρχει πάντοτε μια ισορροπία στις εξωτερικές διπλωματικές σχέσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Εβερτ πρόστεσε ότι "θα συνεννοηθώ με την κυβέρνηση, για να δούμε πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να βοηθήσει τη γενικότερη κρίση, η οποία υπάρχει στη Μ. Ανατολή".

Κατά τα λοιπά χαρακτήρισε φιλική, χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον Γ. Ράμπιν, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα μπορεί, ως χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. "Πρέπει να δούμε, είπε, από τη δική μας πλευρά μέσω του Βόλου, πως είναι δυνατόν να ανοίξουν αυτές οι σχέσεις και να διασυνδέσουμε τη Μ. Ανατολή, τον Περσικό κόλπο, με την Ευρώπη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ