Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΣ. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να απολογηθούν για το έγκλημα

"Πρόκληση να εξηγήσουν, να απολογηθούν για το συνεχιζόμενο έγκλημα" της καταστροφής του Πάρκου Ελευθερίας "και όσα σημαίνει αυτό σαν τόπος μαρτυρίων, αντιδικτατορικής αντίστασης (ΕΑΤ - ΕΣΑ) και ανάσας - αναψυχής" για την Αθήνα και τους κατοίκους της, απευθύνει στις ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και στους υπουργούς των κυβερνήσεών τους ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Η πρόκληση, που απαιτεί απάντηση και στο "ποιες ιδιοτελείς επιχειρηματικές επιδιώξεις" υπηρετούν τα δύο κόμματα, εμπεριέχεται σε επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ προς τον δήμαρχο Αθηναίων και τη Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

Η επιστολή συνοδεύεται από εκείνη του ευρωβουλευτή προς τον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΟΚ Γ. Παλαιοκρασσά με ημερομηνία 22/12/94, την απάντηση του τελευταίου στις 5/1/95, καθώς και το κείμενο της κοινοτικής οδηγίας 337/85/ΕΟΚ που επικαλείται ο Γ. Παλαιοκρασσάς στην επιστολή του, με την οποία καλύπτει και αυτός με τη σειρά του την ασυδοσία του Λαμπράκη.

Να θυμίσουμε, πως στην απαντητική του επιστολή ο Γ. Παλαιοκρασσάς επικαλείται στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ και μάλιστα ψευδή, αφού παρουσιάζει το Προεδρικό Διάταγμα του Κατσιγιάννη ως ενεργό, τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας το έχει ακυρώσει. Το στοιχείο αυτό, όπως υπογραμμίζει ο Β. Εφραιμίδης, δεν αναφέρεται καν στην επιστολή του πρώην Επιτρόπου.

Ο ευρωβουλευτής εκφράζει και τη θλίψη του για την εμφάνιση του Γ. Παλαιοκρασσά ως συνηγόρου - συνεργού "στην Ηροστράτεια επιχείρηση καταστροφής του Πάρκου Ελευθερίας".

Επίσης, ο Γ. Παλαιοκρασσάς αναφέρει και το γνωστό"Λαλιώτικο" επιχείρημα του "ισοζυγίου πρασίνου" που θα επιτευχθεί γκρεμίζοντας την πολυκατοικία των αξιωματικών, έτσι ώστε να ισοσκελιστεί η καταστροφή του πράσινου στο Πάρκο. Επιχείρημα που καταρρίφθηκε προσφάτως και από την Υπηρεσία Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, η οποία τονίζει πως ο χώρος αυτός δεν μπορεί να θεωρηθεί νταλλάξιμος αφού ήδη έχει οριστεί η ρυμοτόμησή του με Προεδρικό Διάταγμα ήδη από το 1976.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν (1995-03-26 00:00:00.0)
Παράνομη η χρηματοδότηση των έργων (1995-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ