Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταυροφορία για τα λαϊκά προβλήματα

Σε πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας και με τη μαζική συμμετοχή των μελών της πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στο ΕΚΘ η συνέλευση της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Οι εισηγητές Θ. Γιαννούσης και Αγ. Σαχίνης,αναφέρθηκαν στη δράση της Κίνησης, στην παραπέρα ενεργοποίησή της καθώς και τους στόχους της για το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη και η δυνατότητα να μετατραπεί η κίνηση σε πόλο συσπείρωσης πλατύτερων αγωνιστικών και προοδευτικών δυνάμεων που θα αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται στην ΤΑ από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, τονίστηκε, είναι ανάγκη η διεύρυνση του κινήματος αντίστασης, ώστε να μην μετατραπούν οι δήμοι σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες, αλλά που θα βρίσκονται στο πλευρό των δημοτών για τη λύση των προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των κοινωνικών τους αναγκών.

"Η παράταξή μας ήταν η άλλη φωνή στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διαφορετικότητα αυτή ήταν αποτέλεσμα της διαφορετικής πολιτικής αντίληψης και δράσης της παράταξης για την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων. Η παράταξή μας τολμάει και δε συμβιβάζεται. Παρά τη μικρή αριθμητική της δύναμη στο ΔΣ έγινε το μοναδικό σημείο αναφοράς σε κορυφαία προβλήματα της πόλης", τόνισε ο Αγ. Σαχίνης.

"Θέλουμε μια ΤΑ που δε θα φροντίζει μόνο για το σκούπισμα των δρόμων, επισήμανε ο Θ. Γιαννούσης, αλλάμια ΤΑ, η οποία θα ενδιαφέρεται για όλα τα προβλήματα του λαού, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, μια ΤΑ που θα χτυπά την πόρτα του ανέργου. Εκείνο που πρέπει να προκύψει από τη σημερινή σύσκεψη είναι η σταυροφορία σ' όλες τις ηλικίες, σ' όλη την πόλη για αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ