Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Επίσχεση εργασίας

"Αξονας της πολιτικής μας είναι να αναπτύξουμε τις παρεμβάσεις μας σε ευαίσθητους τομείς της κοινωνίας μας", είπε χτες, μεταξύ των άλλων, ο Κ. Σημίτης, αναφερόμενος στα "πεδία της ψυχικής υγείας, των ναρκωτικών και του ΕΪΤΖ".

Την ίδια ώρα, οι 350 εργαζόμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα (6.9.1997), γιατί δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Σεπτέμβρη, καθώς και τα αναδρομικά από την ισχύ του νέου μισθολογίου. Διεκδικούν την καταβολή 1,8 δισ. δραχμών για να συνεχιστεί, μέχρι το τέλος του χρόνου, η εφαρμογή βασικών προγραμμάτων, όπως τα εργαστήρια κοινωνικού αποκλεισμού.

Χτες, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Κέντρου, η οποία θα τους απαντήσει την ερχόμενη βδομάδα, αν και πότε θα εγκριθεί το αναγκαίο ποσό για να καλυφθεί η οικονομική διαφορά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Εκπαιδευόμενων και Εκπαιδευθέντων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Πάτρας "Αγιοι Ανάργυροι", καταγγέλλει την πολιτεία για αδιαφορία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο είναι: Διακοπή του ημερήσιου εκπαιδευτικού επιδόματος. Τα παιδιά δεν έχουν λάβει από την αρχή του χρόνου το επίδομα (3.000 δραχμές τη μέρα). Κατάργηση επικόλλησης εκπαιδευτικών ενσήμων, που είναι απαραίτητα για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά τη σταθερή χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεχίζουν στον "Ευαγγελισμό"

Για 28η μέρα, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" τις πρωινές συγκεντρώσεις έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις καταλήψεις χώρων του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των αποδοχών τους, αλλά και για τη μη πρόσληψη προσωπικού. Χτες το πρωί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης και στη συνέχεια συμμετείχαν στη σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων δέκα νοσοκομείων ("Σισμανόγλειο", "Σπηλιοπούλειο", "Αγλαϊα Κυριακού", "Αγία Σοφία", "Ανδρέας Συγγρός", "Αμαλία Φλέμινγκ", "Πολυκλινική", "Αιγινήτειο" και "Αλεξάνδρας"). Ακόμη, παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί στην υγεία και εκφράζεται, τόσο με τις πολλές ελλείψεις κυρίως σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό, όσο και με τις περικοπές των αποδοχών τους. Ακόμη, κατήγγειλαν για ολιγωρία στις προκηρύξεις θέσεων και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ