Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμάζονται για απεργίες οι κτηνίατροι

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι κτηνίατροι προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Οπως ανακοίνωσε χτες η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ), οι κτηνίατροι θα προχωρήσουν σε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και απεργίες πέραν του ωραρίου εργασίας, μετά τις 20/10 και σε πολυήμερη απεργία την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΚΔΥ, που έγινε στη Λάρισα. Στο ψήφισμα της συνέλευσης, που δημοσιοποίησε χτες η ΠΕΚΔΥ, επισημαίνεται ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες οδηγούνται στην υποβάθμιση και καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση των βασικών και χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τους κτηνιάτρους. Επίσης, καταγγέλλεται ο υπουργός Γεωργίας για αυταρχισμό σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου.

Τέλος, στο ψήφισμά της η ΠΕΚΔΥ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια και συμπαράσταση προς το δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους και διακηρύσσει την ανάγκη τερματισμού των δικών σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ