Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προειδοποιητικές συγκεντρώσεις

Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών, οργανώνει, μέσα στον Οκτώβρη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος Γ. Παττάκης και μέλη του ΔΣ της ΟΑΣΛ, τονίστηκε ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει υπόψη της τις προειδοποιήσεις και δε δώσει λύσεις, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και με βάση αποφάσεις της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, θα πάρουν πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, αφού όλες οι δυναμικές καλλιέργειες, πλέον, έχουν καταντήσει ασύμφορες. Το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ, μειώνεται συνεχώς, οι τευτλοπαραγωγοί καλούνται να πληρώσουν και νέα "χαράτσια", η τιμή της βιομηχανικής ντομάτας πέφτει, η καλλιέργεια καλαμποκιού φθίνει, το 45% της παραγωγής σταφυλιών μένουν απούλητα, οι εισαγωγές μειώνουν τις τιμές των μήλων και των αμυγδάλων. Σ' όλα αυτά - επισημάνθηκε - να προστεθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ασφάλιση των αγροτών με το νέο "χαράτσι" που επιβάλλει ο νόμος για το Ταμείο Ασφάλισης, ενώ τα χρέη στην ΑΤΕ συνεχώς αυξάνονται και "πνίγουν το λαιμό".

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να πραγματοποιηθούν, σε πρώτη φάση, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε επαρχίες και χωριά του νομού και στη συνέχεια προειδοποιητικές μεγάλες συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ