Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "μετροπόντικας" σε νέες περιπέτειες...

Σε ένα νέο υπόγειο σπηλαίωμα έπεσε χτες ο "μετροπόντικας" στην Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και πάλι, πέντε μόλις μέτρα από το ύψος της Χ. Τρικούπη. Οι προσπάθειες όμως απεγκλωβισμού του τεράστιου μηχανήματος με τσιμεντενέσεις είχαν αποτέλεσμα να φουσκώσει το έδαφος και να πάρει κλίση το περίπτερο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Πανεπιστημίου 44.

Οι αρμόδιοι αποκλείουν να υπάρξει παρόμοιος κίνδυνος και για τα γύρω κτίρια, ενώ υπόσχονται πλήρη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου σε περίπτωση που έχει πάθει ζημιές από το "βούλιαγμα" του περιπτέρου του.

Να σημειώσουμε ότι στο νέο σπηλαίωμα διοχετεύτηκαν δεκάδες κυβικά μέτρα μπετόν, ωστόσο δεν είναι ακόμη δυνατόν να προσδιοριστεί πότε θα ξαναξεκινήσει ο "μετροπόντικας" και πότε βέβαια θα ανοίξουν οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου που παραμένουν κλειστές δημιουργώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, η ημερομηνία αυτή προσδιορίζεται χρονικά προς το τέλος Οκτώβρη και συνδυάζεται όχι μόνο με την προώθηση του "μετροπόντικα" προς το σταθμό "Ακαδημία" στα Προπύλαια, αλλά και από την πορεία αποκατάστασης των δικτύων αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

Να προσθέσουμε ότι το νέο σπηλαίωμα είναι το τέταρτο που συναντά ο "μετροπόντικας" από τις 25 Αυγούστου, οπότε εισήλθε στην οδό Πανεπιστημίου. Αυτά τα συνεχή προβλήματα, ωστόσο, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το αν έγιναν από τους εργολάβους οι απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες και αν οι υπεύθυνοι από πλευράς δημοσίου για το έργο, τους υποχρέωσαν να το κάνουν ή όχι. Και φυσικά ποιος θα πληρώσει τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, αλλά και τις πρόσθετες υποστηριχτικές εργασίες για την προώθηση του "μετροπόντικα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ