Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Θριαμβολογίες πάνω απ' τα συντρίμμια

Μπορεί πολλοί από τους σεισμόπληκτους των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών να περάσουν και τρίτο χειμώνα έξω από τα σπίτια τους, ωστόσο ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής έδωσε χτες εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών στις κατοικίες, που έχουν ήδη παραδοθεί μέχρι σήμερα στους σεισμόπληκτους...

Μάλιστα, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ θριαμβολογεί για "την άριστη ποιότητα κατασκευής των κατοικιών, την οποία - όπως υποστηρίζει - επιβεβαιώνουν οι 10.000 κάτοικοι της Κοζάνης και Γρεβενών, αλλά και οι νομάρχες, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες των δύο νομών που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του έργου"... Και η πρόκληση του υφυπουργού έρχεται, την ίδια στιγμή που οι δύο"Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων" (ΤΑΣ) εδώ και τρεις περίπου μήνες δε λειτουργούν, μετά από απόφαση του ίδιου, με αποτέλεσμα να "παγώσει" η διαδικασία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων!

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δωρεάν κατοικιών στην περιοχή των Βετζίων δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού περισσότερες από 100 οικογένειες που έχουν κριθεί δικαιούχοι και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δωρεάν κατοικίας, περιμένουν να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Επίσης δεκάδες άνθρωποι που επέλεξαν τη λύση του δανείου για ανέγερση καινούριας κατοικίας ή επισκευή της ήδη υπάρχουσας, ακόμη περιμένουν την έγκριση και την καταβολή των χρημάτων. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ