Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καρατομήθηκαν" τρεις στην ΥΠΑ

Στην "καρατόμηση" των τριών από τους τέσσερις διευθυντές της ΥΠΑ (του τέταρτου επίκειται), προχώρησε τελικά χτες η κυβέρνηση, επιχειρώντας μ' αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την περιπετειώδη προσγείωση του "Ντορνιέ" στην Τανάγρα, αντί του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το 5μελές υπηρεσιακό συμβούλιο της ΥΠΑ συνεδρίασε εκ νέου χτες με την προσθήκη του νέου μέλους, στη θέση του παραιτηθέντος, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων (που είναι τα μόνα αιρετά μέλη, έναντι των τριών που διορίζονται από την κυβέρνηση) και αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους τους τρεις διευθυντές της ΥΠΑ και να παραπέμψει τον τέταρτο στο αντίστοιχο συμβούλιο της υπηρεσίας του (έχει διοριστεί από το υπουργείο Προεδρίας και όχι από το Μεταφορών).

Με την απόφασή του αυτή, το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΥΠΑ εκτέλεσε πειθήνια την υπουργική εντολή για "καρατόμηση" των "τεσσάρων", αν και το πόρισμα δεν καταλογίζει προσωπικές ευθύνες!

Οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο θεωρούν μη σύννομη την απόφαση για τις "καρατομήσεις", που πήραν οι τρεις διορισμένοι από την κυβέρνηση υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ και σημειώνουν ότι θα την προσβάλουν νομικά. Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ, για ν' αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ