Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ είναι οι προετοιμασίες για τις διαδηλώσεις των ανέργων που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Φλεβάρη, για την ανεργία, σε περισσότερες από 200 πόλεις ανά τη γερμανική επικράτεια, αφού ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει τα 5 εκατομμύρια! (σελίδα 16).

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δικαιώματα αλλά και οι προσωπικές ελευθερίες που βρίσκονται σχεδόν "υπό διωγμόν" από τη Συνθήκη Σένγκεν, προκαλούν πολλαπλούς τριγμούς στη γερμανική κοινωνία. Οι Γερμανοί με τις πολύ πικρές αναμνήσεις αλλά και έντονες φοβίες από την περίοδο της στενής αστυνόμευσης και των υποκλοπών από το ναζιστικό καθεστώς, άρχισαν να δυσφορούν εντόνως με τα φαντάσματα που ξύπνησαν... (σελίδα 17).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται διότι δεν υπάρχουν ακόμη εγκρίσεις από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών για υπερωριακή απασχόληση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (σελίδα 25).

ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ χαμηλά επίπεδα διατηρούνται, εδώ και χρόνια, τα επιδόματα πρόνοιας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ είναι γνωστό ότι αυτά τα επιδόματα έχουν σκοπό να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία (σελίδα 40).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ