Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Στις 4 και 5 Ιούλη νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, που αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν, θα βρίσκονται στη Χίο στην 7η "Νεανική Επίθεση Ειρήνης", που διοργανώνει η ΚΝΕ και φέτος είναι αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία και στον κοινό αγώνα που διεξάγουν οι δύο λαοί απέναντι στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Οι νέες και νέοι, που θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, θα συναντηθούν την Παρασκευή 3 Ιούλη, στις 5.30 το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση προς τη Χίο. Το πρόγραμμα της Διήμερης Κατασκήνωσης Ειρήνης πλούσιο και ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει συναντήσεις των ΚΝΕ - ΕΔΟ - ODP - Τουρκοκυπρίων το Σάββατο 4 του Ιούλη στη Χίο και την επόμενη μέρα στον Τσεσμέ.

Το Σάββατο 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στους δρόμους του νησιού, ενώ αργότερα στην Προκυμαία θα γίνει η κεντρική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκπροσώπων του Δήμου Τσεσμέ και των παραπάνω νεολαιών και την κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Σοφιανό.Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μ. Δημητριάδη,Μίλτο Πασχαλίδη και Γ. Θωμόπουλο.Την Κυριακή αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσει για τον Τσεσμέ, όπου θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία του Τσεσμέ που περιλαμβάνει χαιρετισμούς και γλέντι.

Σε κάλεσμα της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για συμμετοχή στην Κατασκήνωση της Ειρήνης τονίζεται ότι είναι ξεκάθαρο πια πως πίσω από κάθε πόλεμο θα βρούμε το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, την ΕΕ. "Θα βρούμε πάντα τον ίδιο εχθρό των λαών, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Είναι οι ίδιοι που καθημερινά υπονομεύουν, πουλούν και αγοράζουν τα όνειρά μας. Αυτό το παρόν της Νέας Τάξης δε θα αφήσουμε να γίνει το μέλλον μας", επισημαίνεται στο κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ