Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Αγωνιστικές διαθέσεις και απεργίες

Απεργία στις 25 Γενάρη και τρίωρες στάσεις εργασίας αύριο αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Η διάθεση της βάσης των εκπαιδευτικών - καθηγητών και δασκάλων - να συντονίσουν τα βήματά τους με τους αγωνιζόμενους μαθητές ενάντια στη "μεταρρύθμιση" κυριάρχησε τόσο στην προχτεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, όσο και στη χτεσινή σύσκεψη των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, μετά τη σύσκεψη με τους προέδρους των Διδασκαλικών Συλλόγων, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει αύριο, 21 Γενάρη, σε τρίωρες στάσεις εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και όπου αλλού διοργανωθούν. Για τις 25 Γενάρη, το ΔΣ της ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία με συμμετοχή στα όποια συλλαλητήρια διοργανωθούν. Οι νέες γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων και η γενική συνέλευση προέδρων δεν προσδιορίστηκαν χρονικά.

Φάνηκε πάντως ότι όσο κι αν κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα στο μέτωπο εκπαιδευτικών μαθητών, "σέρνονται" σε κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση του κλάδου, που - όπως φάνηκε χτες -συνειδητοποιεί ότι η νίκη των μαθητών αποτελεί νίκη όλης της εκπαίδευσης και σε μία περίοδο που η κυβέρνηση δεν έχει διέξοδο από τις κινητοποιήσεις στην παιδεία.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" προτείνει να οριστούν ως ημερομηνίες γενικών συνελεύσεων των συλλόγων 26, 27 και 28 Γενάρη και ολομέλεια προέδρων στις 29 Γενάρη, με πρόταση στις γενικές συνελεύσεις για 48ωρες ή τριήμερες απεργίες επαναλαμβανόμενες ανά βδομάδα ή ανά 15ήμερο με συλλαλητήρια την πρώτη μέρα και γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη.

Οι καθηγητές είχαν ήδη αποφασίσει στην προχτεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε δύο 24ωρες απεργίες στις 21 και 25 Γενάρη και στη συνέχεια γενική συνέλευση προέδρων, η ακριβής ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά. Επίσης σήμερα και την Παρασκευή πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας τις πρώτες ώρες κάθε κύκλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές τις όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας μετέφεραν την αγωνιστική διάθεση που κυριαρχεί στη βάση και που φάνηκε ότι ξεπερνούσε κατά πολύ την πρόταση που ψήφισε η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ανεξάρτητα αν διάφοροι λόγοι δεν επέτρεψαν να περάσει τελικά η πρόταση για τριήμερες απεργίες. Πάντως η βάση έστειλε το μήνυμά της στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την επικείμενη συνεδρίασή του ώστε να διαμορφώσει εισήγηση, ενόψει και της επόμενης γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ