Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίσματα συμπαράστασης
  • Τις απόπειρες ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, αλλά και τους "αγανακτισμένους" πολίτες, που δημιουργούν προβλήματα στα σχολεία, καταδικάζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης και καλεί την κυβέρνηση να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να σταματήσει την επίδειξη αδιαλλαξίας απέναντι στους μαθητές.

Οπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με την αναστολή του Ν. 2525/97 και με το να ξεκινήσει διάλογο με όλη τη σχολική κοινότητα για την κατάρτιση νέου νομοσχεδίου.

"Ο σημερινός αγώνας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών γίνεται για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Για να μη μετατραπεί το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης σε εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται, για να μην υψωθούν νέα εμπόδια στην προσπάθεια του λαού να μορφώσει τα παιδιά του", υπογραμμίζεται στο ψήφισμα του Δήμου Πετρούπολης.

  • Η κατάργηση του Ν. 2525/97 και του νόμου για τα ΤΕΕ, καθώς και η ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, "στη βάση της πραγματικής αναβάθμισης της Παιδείας, χωρίς ταξικούς φραγμούς, με παράλληλη υποστήριξη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης", είναι οι δύο βασικοί άξονες του ψηφίσματος, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στις 13 Γενάρη, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρτεμισίου Ζακύνθου.
  • Το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει στα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αναγέννηση Αγίων Αναργύρων".Χαιρετίζει το μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τάσσεται στο πλευρό του μαθητικού κινήματος, που παλεύει για δημόσια δωρεάν Παιδεία.
  • Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις αυταρχικές μεθόδους της κυβέρνησης. "Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των μαθητών, που παλεύουν για να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.
  • Η Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, με ψήφισμά της, χαιρετίζει "τον αγώνα των μαθητών κατά των αντιεκπαιδευτικών νόμων, που επιδιώκουν να περιορίσουν το δικαίωμα της μόρφωσης σε ένα προκαθορισμένο αριθμό νέων". Καταγγέλλει σε όλους τους καθηγητές τον υφυπουργό Παιδείας, "που επιχειρεί προσωπικά να τρομοκρατήσει διευθυντές και καθηγητές για να καλύψει το δικό του τρόμο από τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας" και καλεί όλους τους καθηγητές να δραστηριοποιηθούν για μια καλύτερη Παιδεία μέσα από τις διαδικασίες του κλάδου.
  • Το Παράρτημα Οικοδόμων Ευόσμου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών, τονίζοντας ότι είναι ένας αγώνας δίκαιος, που τους καθιστά υπερήφανους, από τη στιγμή που οι νέοι βγαίνουν στο δρόμο και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση. Γι' αυτό και καλούν όλους τους εργαζόμενους και το λαό να στηρίξει αυτόν τον αγώνα.
  • Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Αττικής - Πειραιά και Νήσων καταγγέλλει την κυβέρνηση, "που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα αντιδραστικά μέτρα, τα οποία είναι καταδικασμένα από τον ελληνικό λαό, για να συντρίψει κάθε μαθητική αντίσταση".
  • Θερμό χαιρετισμό στους αγωνιζόμενους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της χώρας απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τονίζοντας ότι είναι ένας αγώνας για τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόρφωση και ενάντια στη μετατροπή τους σε φτηνή εργατική δύναμη στην υπηρεσία του πολυεθνικού κεφαλαίου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας τους φουντώνει (1999-12-16 00:00:00.0)
Πανεργατική κινητοποίηση αλληλεγγύης (1999-01-27 00:00:00.0)
"Ολοι μαζί για τη νίκη" (1999-01-19 00:00:00.0)
"Ολοι μαζί και η νίκη θα είναι δική μας!" (1998-12-22 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους αγώνες (1998-12-11 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική πρώτη απάντηση (1998-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ