Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητική η στάση της Αστυνομίας

Οχι μόνο άφησε χώρο, για να δράσουν οι προβοκάτορες, αλλά διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ ακριβώς δίπλα στην είσοδο των γραφείων της ΚΟΑ

Διπλά προκλητική ήταν χτες η στάση της Αστυνομίας. Προκλητική - ως συνήθως - η ανοχή της απέναντι στους αναρχοχαφιέδες - προβοκάτορες που επιχείρησαν και χτες να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά και προκλητική απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ! Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μέλη της ΚΝΕ, που επέστρεφαν από την πορεία, δίπλα ακριβώς από την είσοδο των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας στην οδό Βερανζέρου!

Δεκάδες ήταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, οι αστυνομικοί, που είχαν κυριολεκτικά ζωσμένη τη χτεσινοβραδινή, μεγάλη πορεία στην Αθήνα ή είχαν παραταχτεί σε "νευραλγικά" σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας. Και, όμως, όλοι όσοι έτυχε να βλέπουν τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, χτες το βράδυ, είδανε μερικές δεκάδες νεαρούς, κουκουλοφόρους και μη, να πετάνε πέτρες και μολότοφ, βηματίζοντας στην οδό Πανεπιστημίου, έξω από την πορεία των μαθητών και των εργαζομένων. Ακουσαν τους δημοσιογράφους, να μεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα και να απορούν από την ξαφνική εξαφάνιση των δυνάμεων των ΜΑΤ και, τέλος πάντων, από το γεγονός, πως δεν έκαναν απολύτως τίποτε.

Τα επεισόδια κράτησαν ελάχιστα λεπτά. Μια ομάδα γνωστών, πλέον, αναρχοχαφιέδων, που είχε βρει προσωρινά κάλυψη κάτω από το πανό της Φιλοσοφικής βρήκε ευκαιρία να δράσει. Ο πετροπόλεμος και τα δακρυγόνα που τον συνόδευσαν άρχισε και τελείωσε την ώρα που η πορεία ήδη διαλυόταν στα Χαυτεία. Οι προβοκάτορες σκορπίστηκαν, με την άνεσή τους, στους γύρω δρόμους. Οι λιγοστές εικόνες του πετροπόλεμου θα "κοσμήσουν" πολλές φορές ακόμη τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και κάποιοι "τρίβουν" με ικανοποίηση τα χέρια τους. Ολο και περισσότεροι, όμως, καταλαβαίνουν ποιοι κρύβονται πίσω απ' όλ' αυτά.

Λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Πατησίων, στο Πεδίον του Αρεως, μια διμοιρία ΜΑΤ κύκλωσε εξήντα φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), οι οποίοι κατευθύνονταν στο κτίριο της σχολής τους, όπου γίνεται κατάληψη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα φοιτητή, του πέρασαν χειροπέδες, αλλά κατά τον έλεγχο που έγινε στο σακίδιό του βρήκαν δυο πορτοκάλια! Το εύρημα αυτό δεν... πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι επέμεναν, κατόπιν άνωθεν εντολών, στη σωματική έρευνα. Οι φοιτητές φυσικά αρνήθηκαν να υποβληθούν σ' αυτή την εξευτελιστική, για πολίτη, διαδικασία, με αποτέλεσμα ο διοικητής των αστυνομικών να τους απειλήσει ότι δεν έχει πρόβλημα να τους προσαγάγει όλους βιαίως στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Τελικά οι ΜΑΤατζήδες "συνόδευσαν" τους φοιτητές μέχρι την ΑΣΟΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ