Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στον Γ. Αλεξανδράτο

Εναν παλιό φίλο και σύντροφο, τον Γιάννη Αλεξανδράτο που πέθανε προχτές, μόλις 58 χρόνων, συνοδέψαμε χτες το απόγευμα πλήθος φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι γεωπόνοι και συναγωνιστές, από το Α' Νεκροταφείο, στην τελευταία του κατοικία. Ανάμεσα στους άλλους, επώνυμους κι ανώνυμους, παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που δεκαετίες πριν συναντήθηκε με τον Γ. Αλεξανδράτο στους αγώνες του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος.

Ευαίσθητος άνθρωπος, αγωνιστής, παλιός Λαμπράκης, ο Γ. Αλεξανδράτος συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και το 1968 στρατεύτηκε βίαια από τη χούντα. Πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα δίκια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, για δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνική προκοπή. Ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά και η συμβολή του στους αγώνες των γεωπόνων. Παλεύοντας μέσα από την Πανεπιστημονική των γεωπόνων συμμετείχε επίσης, κατά το μέτρο, στον αγώνα του ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας.

Τα ψυχικά του χαρίσματα και ο ευαίσθητος χαρακτήρας του έκαναν τον Γιάννη ιδιαίτερα αγαπητό απ' όλους τους συντρόφους και τους φίλους που έτυχε να τον γνωρίσουμε. Γι' αυτό και η απουσία του είναι για όλους εμάς ιδιαίτερα οδυνηρή. Ομως, ακριβώς, για όλα αυτά τα χαρίσματα, είναι που η μνήμη τού φίλου και συντρόφου Γιάννη Αλεξανδράτου θα μας συνοδεύει για πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ