Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη συγκέντρωση στην Κέρκυρα

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη και την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων διατράνωσαν με δυναμικό τρόπο οι μαθητές της Κέρκυρας με το νέο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα Γενικά Λύκεια.

Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Σχολείων της Κέρκυρας, την ΕΛΜΕ,την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Αδιόριστων συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη νομαρχία του νησιού. Εκεί το Συντονιστικό των μαθητών έκοψε την πίτα των μαθητών προσφέροντας μάλιστα και ένα κομμάτι στον κ. Χριστόδουλο με την ευχή "να τον φωτίσει ο Θεός για αυτά που λέει και κάνει σε βάρος των μαθητών! "

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία, στην οποία τραγούδησαν οι ίδιοι οι μαθητές. Οι οποίοι στο τέλος όρισαν το νέο αγωνιστικό ραντεβού για αύριοΠέμπτη,ημέρα απεργίας και της ΟΛΜΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση και πορεία στις 11 το πρωί στα Γενικά Λύκεια.

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί, ότι από τα 36 γυμνάσια και λύκεια του νησιού τα 25 βρίσκονται υπό κατάληψη στα οποία όμως φοιτούν πάνω από το 85% των μαθητών, ενώ καθημερινά διευρύνεται το μέτωπο στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά ανακοίνωση έβγαλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ το Σωματείο Οικοδόμων πραγματοποίησε επίσκεψη σε πολλά σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ρόδος

"Θύμα" του ασυνείδητου "θερμοκέφαλου" οδηγού έπεσε η 16χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου στη Ρόδο, αφού παρασύρθηκε από το αυτοκίνητό του την ώρα που οι μαθητές είχαν αποκλείσει το δρόμο μπροστά από το σχολείο της. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο πόδι της και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού.

Οπως σημείωσαν πολλοί μαθητές, το χτεσινό ατύχημα ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών, που αν δεν πάρουν τέλος, η κατάληξη θα είναι άγνωστη και σίγουρα όχι ευχάριστη. Αφού κάθε μέρα στη Ρόδο "παίζεται" ένας ιδιότυπος"κλεφτοπόλεμος" μεταξύ μαθητών και λυκειαρχών, καθώς το βράδυ τα σχολεία είναι υπό κατάληψη και το πρωί οι λυκειάρχες κόβουν λουκέτα και βάζουν μαθητές με το ζόρι να κάνουν μάθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ