Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Με περισσότερο πείσμα

Ακόμα πιο αποφασιστικά, με περισσότερο πείσμα και αγωνιστικότητα, οι μαθητές στη Στερεά - Εύβοια,με τα συντονιστικά, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Προχτές το βράδυ συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα σχολείων της Χαλκίδας και αποφάσισε συγκέντρωση στα φανάρια της Χαϊνά στις 10.30 π.μ. την Πέμπτη, καλώντας μαθητές, σπουδαστές, καθηγητές, δασκάλους, γονείς, εργαζόμενους και συνταξιούχους στο συλλαλητήριο, με σύνθημα "ο αντιεκπαιδευτικός νόμος δε θα περάσει - η ζωή μας δε θα γίνει ξύλο επεξεργασίας". Ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 80% των σχολείων της Χαλκίδας, σε Ιστιαία, Αλιβέρι και Αμάρυνθο, χτες μαθητές από πέντε σχολεία προχώρησαν σε μπλόκο, για μισή ώρα, στη λεωφόρο Χαϊνά, ενώ στο Αλιβέρι οι μαθητές του Γυμνασίου απέκλεισαν την είσοδο της πόλης, στην Εθνική οδό Χαλκίδας - Αλιβερίου.

Στη Λαμία και χτες πραγματοποιήθηκε ογκώδες συλλαλητήριο μαθητών (πάνω από 1.000 άτομα) απαιτώντας την κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98. Στη συνέχεια απέκλεισαν για κάποια ώρα το δρόμο στο ύψος της "Εκθεσης Λαμίας". Την Πέμπτη έχουν δώσει το επόμενο ραντεβού, στις 11 π.μ., στην πλατεία Διάκου, ενώ σήμερα το Συντονιστικό Μαθητών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ομως, η κυβέρνηση δείχνει "να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της" από τις διαστάσεις που παίρνει ο αγώνας των μαθητών και δεν εγκαταλείπει τα σχέδια τρομοκράτησης και καταστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ" στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας (προφανώς και στην υπόλοιπη χώρα χτες), έφτασε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καλείται ο διευθυντής να ζητήσει την επέμβαση εισαγγελέα.

Τέλος, και στη Θήβα,χτες, οι μαθητές έδωσαν μαχητικό "παρών", με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ