Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια πρωί - απόγευμα αύριο στη Θεσσαλονίκη

Με καταλήψεις σχολείων, αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 του μήνα, συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα τον αγώνα τους οι μαθητές της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας - Θράκης. Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού ορίστηκε για αύριο 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου,ενώ στις 6 το απόγευμα, επίσης αύριο και στον ίδιο χώρο, οργανώνεται πανεργατικό συλλαλητήριο για την Παιδεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων (ΣΕΠΣ), με τη συμμετοχή και του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κατάληψη βρίσκονται το 1ο και 3ο Λύκειο Καλαμαριάς, το 1ο ΤΕΕ Ευόσμου, το Ενιαίο Λύκειο Μενεμένης και το Πολυκλαδικό της Νεάπολης. Στο μεταξύ, με μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης απάντησαν στην αμετακίνητη θέση του Γερ. Αρσένη οι μαθητές των Λυκείων που πραγματοποιούσαν αποχή. Ετσι, μπλόκα με θρανία στήθηκαν έξω από το 23ο Λύκειο στην Κασσάνδρου, στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας, απ' όπου οι μαθητές προχώρησαν με πορεία προς την πλατεία Βαρδαρίου. Μαθητές από το συγκρότημα του Ευκλείδη απέκλεισαν για μια περίπου ώρα την Παπαναστασίου στο ύψος της Λεωφόρου Στρατού. Επίσης, μπλόκα στήθηκαν στη Συμβολή της Μπότσαρη με Δελφών και στην Ανθέων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΣΕΠΣ, για να προαναγγείλει το πανεργατικό συλλαλητήριο, ο γγ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι εξελίξεις στην παιδεία είναι και υπόθεση των εργαζομένων. "Θεωρούμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι βαθιά ταξική, γιατί ενισχύει τους φραγμούς στη Δωρεάν και Υποχρεωτική Μόρφωση. Ο,τι αντιμετωπίζουμε εμείς σαν εργαζόμενοι, θα αντιμετωπίζουν πολλαπλάσια τα παιδιά μας με αυτή την πολιτική. Να γιατί βλέπουμε στον αγώνα των μαθητών το δικό μας αγώνα για τα δικαιώματά μας και κύρια το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, πλήρη εργασία με διασφάλιση των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων".

Μακεδονία - Θράκη

Συλλαλητήρια, μπλόκα και καταλήψεις αποφασίζονται και πραγματοποιούνται καθημερινά στις μεγάλες, αλλά και τις μικρότερες, πόλεις της Μακεδονίας -Θράκης, ενώ σήμερα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη.

  • Χτες, χίλιοι περίπου μαθητές απ' όλα τα Λύκεια της πόλης συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας,απ' όπου και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τον κόμβο του Φαλήρου, αποκλείοντας την είσοδο της πόλης για μια ώρα. Στην Καβάλα, σε κατάληψη βρίσκονται 5 από τα 9 Λύκεια της πόλης.
  • Στο Διδυμότειχο,χτες, οι μαθητές των δύο Λυκείων της πόλης πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους και προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους.
  • Στην Ορεστιάδα,σε κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΛ, στις Φέρρες το 1ο Ενιαίο Λύκειο και στην Αλεξανδρούπολη το Ενιαίο Πολυκλαδικό και το ΤΕΛ.
  • Στην Κομοτηνή υπό κατάληψη βρίσκεται το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο της πόλης.
  • Στη Δράμα,υπό κατάληψη τελούν τα τρία από τα πέντε Λύκεια της πόλης, το 1ο, 2ο και 3ο, αλλά και το Λύκειο Δοξάτου.
  • Σε καθολική αποχή και πορεία στο κέντρο της πόλης προχώρησαν οι μαθητές όλων των Λυκείων της Βέροιας.Σήμερα αποχή, συγκέντρωση και πορεία οργανώνουν οι μαθητές της Νάουσας.
  • Στα Γιαννιτσά σε κατάληψη βρίσκονται το 1ο ΕΛ και 3ο ΤΕΕ, ενώ σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ της πόλης που, στη συνέχεια, απέκλεισαν για μισή ώρα περίπου την Εγνατία Οδό.
  • Στην Κατερίνη,οι μαθητές τριών Λυκείων της πόλης πραγματοποίησαν χτες αποχή.
  • Στη Χαλκιδική,σε κατάληψη βρίσκονται τα Ενιαία Λύκεια της Ν. Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Ιερισού, Μουδανιών και Πολυγύρου.
  • Στα Γρεβενά,σε καταλήψεις προχώρησαν οι μαθητές του ΤΕΕ αλλά και των δύο Ενιαίων Λυκείων.
  • Στην Κοζάνη αποχή από τα μαθήματα έκαναν οι μαθητές του 1ου Ενιαίου και του ΕΠΛ, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΕ στην Πτολεμαϊδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ