Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
"Περί άλλα τυρβάζει" η διοίκηση

Μέσα σε ατμόσφαιρα ανησυχίας για την πορεία της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας και τα προβλήματα των γεωτεχνικών, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα οι εργασίες του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παραρτημάτων του ΓΕΩΤΕΕ και οι εκπρόσωποι της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γεωτεχνικών" μετέφεραν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί σε καίριους τομείς της αγροτικής οικονομίας, τις καταστροφικές προοπτικές που προδιαγράφονται από την εφαρμογή της "Ατζέντας 2000", την απαξίωση και περιθωριοποίηση του ρόλου των γεωτεχνικών, τα μεγάλα κενά των δημοσίων υπηρεσιών σε γεωτεχνικούς και το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας, ιδιαίτερα, των νέων γεωτεχνικών. Παράλληλα, τόνισαν την απουσία προγράμματος δράσης και γενικότερων κατευθύνσεων από τη διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ και ζήτησαν από τα ίδια τα μέλη του ΓΕΩΤΕΕ να επιβάλουν μια κατεύθυνση δράσης για την ανάδειξη των προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας, με θέσεις υπεράσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και των γεωτεχνικών.

Οι εκπρόσωποι της "Πανεπιστημονικής" κατήγγειλαν την προκλητική πρακτική που ακολουθεί, σχετικά, η υπάρχουσα διοίκηση, που απαρτίζεται από την ΠΑΣΚΕ και ομάδα μελών της ΔΑΚΕ. Κατήγγειλαν επίσης τις μεθοδεύσεις της διοίκησης για τη δημιουργία τεχνητής έλλειψης απαρτίας, ώστε να μη ληφθεί απόφαση για τα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ