Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κορυφαίο πολιτικό θέμα το ζήτημα της παιδείας

Θέση στο θέμα της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων πήρε για πρώτη φορά ο συνδικαλιστικός φορέας των δικηγόρων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα, τονίζει ότι κανένας Ελληνας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να είναι αδιάφορος και ουδέτερος για αυτά που διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας και κάνει σαφές πως είναι καθαρά πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να λυθεί με εισαγγελικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, ο ΔΣΘ αναφέρει στο ψήφισμά του:

"Το ζήτημα της παιδείας είναι ένα κορυφαίο πολιτικό θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά μέσα και μόνο. Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις είτε αυτεπάγγελτα, είτε κατόπιν μηνύσεων και η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας σε βάρος των μαθητών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες.

Τα θέματα παιδείας ως θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να λυθούν με ουσιαστικό και εξαντλητικό διάλογο επί ίσοις όροις, εθνικό διακομματικό διάλογο, χωρίς μέτρα και χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης που οδηγούν στην όξυνση της κρίσης που ήδη υπάρχει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ