Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους συνέλαβαν επειδή δούλευαν

Στη σύλληψη τριών οικοδόμων προχώρησε χτες η Αστυνομία Ναυπάκτου, επειδή εργάζονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές της πόλης! Η αστυνομία συνέλαβε τους Τρ. Κοντογιάννη,Τ. Χαρακίδα,Μπ. Καφκιά,με την αιτιολογία ότι δε συμμορφώθηκαν στην απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (11.12.98), σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται για ένα χρόνο οι οικοδομικές άδειες και οι οικοδομικές εργασίες στην εντός σχεδίου περιοχή του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου. Οι τρεις οικοδόμοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, δικάστηκαν και αθωώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις έγιναν μία μέρα μετά το πανναυπακτιακό συλλαλητήριο στο λιμάνι της πόλης, ενάντια στην απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι οικοδόμοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι εργαζόμενοι της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπάκτου, έκλεισαν προχθές τον κεντρικό δρόμο για μία ώρα. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Οπως σημείωσαν οι ομιλητές στη συγκέντρωση, με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ πλήττεται ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων της Ναυπάκτου που ασχολούνται με τις οικοδομικές εργασίες και ζήτησαν ως ελάχιστη ικανοποίηση των αιτημάτων τους την εξαίρεση από την απόφαση των αδειών που έχουν ήδη εγκριθεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ