Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Προχωράμε μπροστά!

- Η Επιτροπή για την ταξική αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα έντονη δραστηριότητα. Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις σας για την αναγκαιότητα της συγκρότησής της;

- Η αγωνιστική ταξική παρέμβαση για την αναζωογόνηση και ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του συνδικαλιστικού κινήματος επιβεβαιώνεται καθημερινά, αφού καθημερινά διαπιστώνεται η ανάγκη να υπάρξει πιο αποφασιστική απάντηση από την πλευρά των εργατών στην επίθεση βιομηχάνων, κυβέρνησης και πολυεθνικών. Επίσης, η ανάγκη να οργανωθεί πιο αποφασιστικά ο αγώνας και ο συντονισμός όλων των ταξικών δυνάμεων που δρουν και αγωνιούν για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μπουν στο περιθώριο όλοι αυτοί που υπονομεύουν καθημερινά την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, το διεκδικητικό χαρακτήρα των συνδικάτων. Ολοι αυτοί που αποδεδειγμένα βοηθούν την κυβέρνηση και τους εργοδότες να βάλουν στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε πιο αποτελεσματικά να προωθηθούν οι πολιτικές τους, τα μέτρα που βοηθούν στην αύξηση της εκμετάλλευσης και στο δυνάμωμα της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών.

- Πώς υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι την πρωτοβουλία αυτή, καθώς τα μέλη της Επιτροπής περιοδεύουν ήδη σε χώρους δουλιάς;

- Οι εργαζόμενοι δεχόμενοι τις βαρύτατες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της λιτότητας, της ανεργίας, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της μείωσης των κοινωνικών δαπανών κ.ά., κατανοούν όλο και περισσότερο πως ο μόνος δρόμος, ο πιο αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση της ταξικής επίθεσης, είναι ο δρόμος της πάλης και του αγώνα. Σ' αυτό τον δρόμο όλο και περισσότεροι εργάτες και άλλα λαϊκά στρώματα, π.χ., αγρότες, νεολαία, συνταξιούχοι, μπαίνουν πιο μαζικά. Για αυτό οι εργαζόμενοι που ενημερώθηκαν μέχρι σήμερα για την πρωτοβουλία αυτή, την υποδέχτηκαν με εμπιστοσύνη. Πραγματοποιήσαμε περιοδείες, ομιλίες σε χώρους δουλιάς, όπου οι εργαζόμενοι μας προέτρεψαν να προχωρήσουμε. Χαρακτηριστικό είναι πως οι εργαζόμενοι πέρα από διαφορές, πολιτικές ή παραταξιακές, συμφωνούν πως πρέπει να καταδικάσουμε τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης η υπόθεση της ταξικής αγωνιστικής συσπείρωσης των συνδικάτων.

- Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της Επιτροπής και ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας;

- Είναι γνωστό πως η προσπάθειά μας αυτή θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα μέχρι την πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών τον Απρίλη. Εμείς μαζί με όσους συμφωνούν με το αγωνιστικό πλαίσιο της επιτροπής, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για ενημέρωση των εργατών. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλιάς, πανελλαδικά να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών, για τη συσπείρωση περισσότερων εργατών στα συνδικάτα, για την ενίσχυση του ταξικού πόλου και την αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε όφελος της εργατικής τάξης. Και το παραπάνω είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει στην ενίσχυση του κοινού μετώπου της εργατικής τάξης με όλα τα λαϊκά στρώματα, ώστε να μπει φρένο στην επίθεση βιομηχάνων, κυβέρνησης και όλων αυτών που στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΟΝΕ σκύβουν τη μέση στα μεγάλα συμφέροντα. Η δικιά μας δράση για τη συσπείρωση κι άλλων δυνάμεων στη λογική του αγώνα θα είναι η απάντηση από δω κι εμπρός.

Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ